George Clooney, producător executiv al documentarului “How to Build a Truth Engine”

De: Nicoleta Lepădatu / 15.10.2021, 12:03
George Clooney, producător executiv al documentarului “How to Build a Truth Engine”

George Clooney și Grant Heslov s-au alăturat echipei lungmetrajului documentar al regizorului austriac Friedrich Moser ”How to Build a Truth Engine” în calitate de producători executivi, prin intermediul casei lor de producție Smokehouse Pictures.

Documentarul, aflat acum în etapele finale ale filmărilor, abordează jurnalismul de investigație și lupta împotriva fenomenului fake news. Friedrich  Moser urmărește jurnaliști premiați din New York Times, Associated Press, ICIJ și săptămânalele din Austria Falter și Profil în eforturile lor de a descoperi corupția, dezinformarea și crimele de război. Produs de Robert Rippberger și Amina Bayou, documentarul are în centrul acțiunii echipele care dezvoltă software pentru detectarea în timp real a teoriilor conspirației, știrilor false și dezinformării.

Fost jurnalist TV, Moser a fondat compania de producție Blue + Green Communication, cu sediul în Viena, în 2001. A regizat ultima dată ”Money Bots”, lansat anul trecut, a scris scenariul și a regizat documentarul ”Beer! A Love Story ”, în 2019. Alte documentare pe care le-a realizat includ și ”A Good American ”, un film despre Bill Binney și NSA care a avut premiera în 2015 la Festivalul Internațional de Film Documentar de la Copenhaga. Scrie, regizează, filmează și produce documentare din 1999.

George a fost întotdeauna un acerb apărător al jurnalismului și a contribuit personal la obținerea de către public a dovezilor legate de crimele de război din Sudan prin Proiectul său Satelit Sentinel”, a spus Moser. „Dorința sa de a utiliza platforma sa globală pentru a ajuta să tragă un semnal de alarmă cu privire la daunele ireparabile pentru societatea noastră și eforturile de a înfrânge războiul informațional îl fac un asset incomensurabil la acest proiect. Nu aș putea fi mai încântat decât să fac echipă cu George, Grant și Smokehouse pentru promovarea acestei conversații extrem de importante și sensibile.”, a adăugat regizorul.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: George Clooney nu vrea să intre în politică. Motivul este unul pe cât de simplu, pe atât de interesant