Giorgio Armani a decis să anuleze prezentările de la Milano şi de la Paris, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19 

De: Nicoleta Lepădatu / 06.01.2022, 07:22
Giorgio Armani a decis să anuleze prezentările de la Milano şi de la Paris, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19 

Celebrul creator de modă italian Giorgio Armani a anunţat că a decis să-și anuleze prezentările programate în ianuarie la Milano Fashion Week şi la Săptămâna Modei Haute Couture de la Paris, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19 în Europa, conform Reuters.

Această decizie a designerului în vârstă de 87 de ani, a fost luată „cu mare regret şi după o analiză atentă, din cauza agravării situaţiei epidemiologice”, a anunţat casa Armani într-un comunicat.

Prezentarea colecţiei Armani de toamnă-iarnă 2022-2023 la Milano şi a celei haute couture de primăvară-vară 2022 la Paris au fost astfel anulate.

Întrebat în legătură cu o eventuală prezentare în format virtual a noilor colecţii Armani, un purtător de cuvânt al casei italiene a spus că această posibilitate nu este deocamdată avută în vedere.

Armani este prima mare casă de modă italiană care îşi anulează prezentările din cauza noului val de infectări cu virusul SARS-CoV-2, aşa cum s-a întâmplat la începutul pandemiei, în februarie 2020. Reluarea defilărilor de modă în prezenţa spectatorilor, anunţată în mai 2021, a fost astfel de scurtă durată.

Săptămâna Modei Masculine de la Milano, programată în perioada 14-18 ianuarie, prevedea iniţial 23 de defilări în format fizic şi participarea unui număr de 47 de branduri, inclusiv Ermenegildo Zegna, Fendi, Dolce & Gabbana şi Prada.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Rihanna, designer pentru Armani!

Trei membri ai trupei sud-coreene BTS au fost diagnosticaţi cu COVID-19 după ce au revenit din SUA