Grammy 2021, o ediție “cu cântec”, dar și cu repere onorabile

De: Loredana Toma / 13.03.2021, 10:18
Grammy 2021, o ediție “cu cântec”, dar și cu repere onorabile

Deși nominalizările pentru cea de-a 63-a ediție a galei Grammy au fost „cu cântec”, lansând o serie de controverse în urma omiterii mai multor cântăreți de succes, precum The Weeknd, Tony Braxton și Zayn Malik, există printre nominalizați artiști cu reușite onorabile care sunt în drum spre râvnitele premii. De exemplu, Jhené Aiko este prima artistă solo care a fost nominalizată la categoria „albumul anului”, cu “Chilombo”, după ce Beyonce a dat startul în 2017, cu “Lemonade”.

Beyonce și șansa la premiul Grammy pentru înregistrarea anului

Cântăreața are cele mai multe nominalizări din istorie la categoria “înregistrarea anului”, șapte, atât ca membră a Destiny’s Child, cu “Say My Name”, fie în colaborare cu rapperul Jay-Z, cu “Crazy in Love”, ori solo, cu “Irreplaceable”, “Halo” și “Formation”, Beyonce nu a câștigat până acum niciun trofeu la această categorie. Însă poate colaborarea de anul acesta cu Megan Thee Stallion, pentru piesa “Savage”, sau melodia “Black Parade” îi schimbă norocul cu un trofeu Grammy.

Tot numele lui Beyonce este menționat la premiul Grammy pentru cea mai bună piesă rap, pentru “Savage”, fiind pentru prima oară când o colaborare feminină este nominalizată la această categorie.

Cu excepția lui Beyonce, care a luat trofeul în 2015 pentru piesa “Drunk in Love”, cu Jay-Z , la categoria “cel mai bun artist R&B”, artiștii Jhené Aiko, John Legend, Jacob Collier, Mahalia, Ty Dolla $ign, Brittany Howard și Emily King  sunt nominalizați pentru prima oară.

Să câștige cel mai bun bărbat

Tot o premieră este și faptul că toți nominalizații de anul acesta de la categoria “cel mai bun album R&B” sunt bărbați. John Legend, Luke James, Gregory Porter și Ant Clemons sunt în competiție să plece acasă cu un trofeu Grammy. John Legend este unul dintre cei mai apreciați artiști ai momentului și se află la a patra nominalizare la aceast[ categorie, cu albumul “Bigger Love”.

Kaytranada, PJ Morton, Ledisi se numără printre artiștii care așteaptă cu nerăbdare răsplata muncii lor prin obținerea unui Grammy, unii fiind nominalizați pentru prima oară la diverse categorii.

Gala Grammy va avea loc duminică noapte, la Staples Centre din Los Angeles și va fi difuzată de televiziunea CBS.

Printre artiștii cu cele mai multe nominalizări anul acesta se numără Beyoncé, cu nouă, și Dua Lipa, Roddy Ricch și Taylor Swift, cu șase.

Anul trecut, Billie Eilish a fost marea câștigătoare a galei Grammy, cu cinci trofee din șase nominalizări.

CITEȘTE ȘI: Talking Heads, Selena, Salt-N-Pepa vor primi trofee Grammy pentru întreaga carieră

Premiile Grammy: 14 momente de menţionat din istoria evenimentului muzical

Foto: Profimedia Images