The Weeknd boicotează premiile Grammy pe viață, iar Zayn Malik acuză organizatorii de favoritisme

De: Loredana Toma / 12.03.2021, 13:21
The Weeknd boicotează premiile Grammy pe viață, iar Zayn Malik acuză organizatorii de favoritisme

Cântărețul și compozitorul canadian The Weeknd a declarat că va boicota gala premiilor Grammy, care va avea loc pe 14 martie, și că nu va mai participa pe viitor la acest eveniment, după ce a fost ignorat la nominalizările pentru ediția de anul acesta.

“Din cauza comitetelor secrete, nu voi mai permite casei mele de discuri să propună muzica mea organizatorilor premiilor Grammy”, a declarat artistul pentru publicația The New York Times.

În ciuda faptului că cel mai recent album al său, “After Hours”, a avut un succes uriaș, în luna noiembrie, anul trecut, artistul s-a simțit umilit când numele lui nu a apărut pe lista nominalizărilor pentru ediția din acest weekend.

La vremea respectivă, The Weeknd a publicat un mesaj pe Twitter în care a scris că “premiile Grammy sunt corupte” și a făcut apel la fanii săi să-l sprijine în acea situație umilitoare, cerând transparență și corectitudine. Faptul că nu a primit nicio nominalizare nu a însemnat că nu este invitat la decernarea premiilor, însă artistul a concluzionat: “Zero nominalizări înseamnă că nu sunt invitat”, potrivit The Hollywood Reporter.

La momentul respectiv, răspunsul primit din partea reprezentanților Recording Academy a fost că “și ei au fost surprinși să vadă că artistul nu este pe lista nominalizărilor și că ei și-ar fi dorit ca el să cânte la ceremonie”.

Zayn Malik: “Dacă nu le trimiți cadouri, nu ești pe lista nominalizaților la premiile Grammy”

Se pare că, anul acesta, nu doar The Weeknd a fost omis de comisia de nominalizări. Zayn Malik, fost component al trupei de succes One Direction, a fost ignorat  de Academie fără un motiv clar pentru artist. Lupta sa cu reprezentanții Grammy a început încă de prin 2017, când aceștia i-au negat dreptul de a participa la categoria “cel mai bun artist debutant”, sub motivul că este fost component al trupei One Direction, deși artistul își lansase cariera solo. Albumul său de debut “Mind of Mine” a avut succes, iar melodia “Pillowtalk” a debutat direct pe locul 1 în topul Billboard Hot 100. Într-un mesaj publicat pe Twitter zilele trecute, artistul a scris că, pentru a fi pe listă, trebuie să trimiți “atenții” comisiei. “Să le ia naiba de premii și să-i ia naiba pe toți cei asociați cu premiile. Dacă nu bați palma cu ei și nu le trimiți cadouri, nu te iau în calcul pentru nominalizări. Anul viitor, vă voi trimite un coș cu prăjituri”, a scris acesta pe Twitter.

Gala Grammy va avea loc la Staples Centre din Los Angeles și va fi difuzată de televiziunea CBS.

Printre artiștii cu cele mai multe nominalizări anul acesta se numără Beyoncé, cu nouă, și Dua Lipa, Roddy Ricch și Taylor Swift, cu șase.

Anul trecut, Billie Eilish a fost marea câștigătoare a galei Grammy, cu cinci trofee din șase nominalizări.

CITEȘTE ȘI: Talking Heads, Selena, Salt-N-Pepa vor primi trofee Grammy pentru întreaga carieră

Premiile Grammy: 14 momente de menţionat din istoria evenimentului muzical

„Blinding Lights”, hitul lui The Weeknd, prima piesă care petrece un an întreg în Billboard Top 10

The Weeknd lansează un album „greatest hits”, în februarie

Foto: Profimedia Images