Green Day a anulat un concert programat pentru 29 mai la Moscova din cauza conflictului militar din Ucraina

De: Nicoleta Lepădatu / 28.02.2022, 13:37
Green Day a anulat un concert programat pentru 29 mai la Moscova din cauza conflictului militar din Ucraina

Formaţia Green Day a anunțat că va anula un concert programat pentru 29 mai pe Stadionul Spartak din Moscova din cauza invadării Ucrainei de către Rusia.

„Din păcate, din cauza evenimentelor actuale, este necesar să anulăm viitorul concert pe Stadionul Spartak din Moscova”, a declarat trupa într-un comunicat publicat de către Variety. 

„Ştim că nu este cea mai bună perioadă pentru a susţine concerte rock pe stadioane. Actualitatea ne depăşeşte. Ştim însă că rock & roll-ul este nemuritor. Ştim că ne vom revedea într-o zi. Aveţi grijă de voi”, au transmis muzicienii spectatorilor.

Green Day nu este primul grup care renunţă să cânte în Rusia. AJR, trio de indie pop cunoscut pentru melodia „I’m Ready”, nu va susţine concert în capitala rusă, aşa cum era prevăzut în octombrie. Rapperul rus Oxxxymiron a anunţat de asemenea că anulează turneul în semn de protest.

Numai la Moscova, Saint Jhn, Tricky, Disclosure și Bring Me the Horizon au spectacole programate pentru martie și aprilie, iar Khalid, OneRepublic, Yungblud, Girl in Red, Judas Priest, Denzel Curry și OneRepublic în mai. Dar acestea sunt doar un preambul pentru ceea ce părea să fie un sezon de concerte de vară foarte încărcat, cu inclusiv două festivaluri Park Live (cel din urmă cu Killers, Gorillaz, My Chemical Romance, Iggy Pop și multe altele) împreună cu show-uri de vară cu Iron Maiden, Deep Purple, Imagine Dragons, Bjork, Eric Clapton și alții.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Radiohead, Paul McCartney, U2, Green Day și alții scot la licitație chitare în scopuri caritabile

 

Tags: