Greșeala de 2 milioane de dolari făcută de Rick Harrison de la „Așii Amanetului”

De: Adrian Popa / 03.09.2021, 15:39

Rick Harrison, una dintre vedetele de la „Așii Amanetului” / „Pawn Stars”, a făcut, în sezonul 17 al emisiunii, o greșeală de 2 milioane de dolari. Incidentul s-a petrecut în episodul „Pawn v. Ferrari”.

Un tânăr i-a oferit lui Harrison un joc sigilat rar, aflat în stare foarte bună. Este vorba despre o ediție timpurie de „Super Mario Bros” pentru Nintendo. Jocul a fost produs în 1985, înainte ca prima consolă realizată de compania japoneză – Nintendo Entertainment System – să ajungă pe piața nord-americană.

Rick admite din start, în acel episod, că nu e expert în jocuri, dar știe că acestea sunt tot mai valoroase. Nici Chumlee, al cărui ajutor l-a cerut, nu a știut prea multe lucruri despre obiectul respectiv. Cei doi au apelat la fondatorul companiei Wata, care evaluează astfel de obiecte.

Deniz Kahn a venit la sediul amanetului pentru a cerceta obiectul. Expertul a spus că este cel mai important joc pe care l-a văzut vreodată. Potrivit lui, cartușul face parte din lotul inițial de 10.000 de unități. Dintre acestea, doar puține mai există sigilate.

Nu e prima greșeală de la „Așii Amanetului”, legată de gaming

Întrebat cât valorează, Kahn a spus că a auzit de oferte de 300.000 de dolari care au fost refuzate. Mai mult, a adăugat că nu este un nivel superior maxim la care poate ajunge prețul acestor obiecte de colecție.

Harrison a cerut apoi un preț „rezonabil” de la proprietarul jocului, dar acesta și-a menținut nivelul de 1 milion de dolari. Cei doi nu au bătut palma, iar tranzacția nu a fost înecheiată.

Vedeta canalului History a făcut o greșeală mare. Un joc identic a fost vândut, în august 2021, pentru 2 milioane de dolari la o licitație pe site-ul Rally. Compania l-a achiziționat, în aprilie 2020, pentru doar 140.000 de dolari.

Nu este prima greșeală legată de gaming făcută la „Așii Amanetului”. Chumlee a plătit 700 de dolari pe un sistem Dark Silhouette: Silent Scope 2, de care proprietarul dorea să scape. El era convins că acesta valorează cel puțin 1.200 de dolari. Cercetările ulterioare au arătat, însă, că 700 de dolari era prețul maxim care putea fi cerut pentru produsul respectiv.

Foto: captură de ecran

CITEȘTE ȘI:

Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”

Un fan „Grand Theft Auto” a intrat în platoul unei televiziuni pentru a întreba când se lansează GTA 6