Grupul Il Volo va concerta în premieră la Cluj-Napoca, în iulie

De: Ana Obretin / 17.02.2022, 16:00
Grupul Il Volo va concerta în premieră la Cluj-Napoca, în iulie

Il Volo, trioul italian de renume mondial, va concerta pentru prima dată pe scena sălii BT Arena din Cluj-Napoca în luna iulie a acestui an. Concertul va avea loc pe 18 iulie, la numai două zile distanță de reprezentația de la București, și face parte din programul turneului mondial „Il Volo Sings Morricone and More!”, cu peste 100 de concerte susținute pe toate continentele.

Biletele pentru concertul din data de 18 iulie au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate atât online, cât și de la punctele de vânzare din rețeaua EVENTIM.RO, la prețuri cuprinse între 145 lei și 440 lei, în funcție de categoria de loc, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.

Il Volo domină lumea pop – opera internațională de peste un deceniu. Acompaniați de o orchestră simfonică amplă, tenorii Piero Barone și Ignazio Boschetto împreună cu baritonul Gianluca Ginoble, vor cuceri publicul din Cluj cu un repertoriu muzical fascinant. Concertul de la BT Arena Cluj-Napoca va cuprinde interpretări speciale ale compozițiilor legendare semnate de Ennio Morricone, precum și melodii celebre care i-au propulsat în topul celor mai apreciați artiști internaționali ai momentului.

Albumul „Il Volo Sings Morricone” conține 14 melodii celebre din repertoriul marelui muzician, interpretate de membrii trupei Il Volo în semn de apreciere și respect profund pentru întreaga sa activitate, la numai un an de la moartea sa.

Il Volo a colaborat la noul album cu artișt ca David Garrett și 2Cellos

Piero Barone, Ignazio Boschetto și Gianluca Ginoble au lucrat mai multe luni pentru conceptul muzical, iar pentru înregistrările finale au colaborat cu artiști de anvergură precum, violonistul David Garrett pentru piesa „La Califfa”, violoncelistul Stjepan Hauser de la 2Cellos în „Se”, trompetistul Chris Botti în „Come Sail Away” și flautistul Andrea Griminelli în „Nella fantasia”, de asemenea, și cu Orchestra Roma Sinfonietta dirijată de Maestrul Rota, orchestră care a performat alături de Ennio Morricone pe marile scene din lume încă din anul 1994, anul înființării acesteia.

Piesa „The colors of love”, de pe același album, scrisă pentru cei trei tenori de Andrea Morricone, fiul lui Ennio, este o melodie care vorbește despre singurătatea din vremea pandemiei de Covid-19, despre zgomotul constant al ambulanțelor – „un sunet îndepărtat”, despre dificultatea de a reacționa în timp ce privești uimit lumea de la o fereastră și, în sfârșit, despre sentimentul de libertate pe care îl simți atunci când totul se termină și îți poți îmbrățișa din nou persoana iubită.

Albumul conține și piesa „The Ecstasy of Gold”, extrasă de pe coloana sonoră a filmului „The good, the ugly, the bad”, însoțită pentru prima dată de un text, scris tot de fiul său, Andrea Morricone.

CITEȘTE ȘI: Hooverphonic susține trei concerte în România anul viitor

Sting va concerta la Cluj-Napoca anul viitor, pe 15 martie

Foto: Eventim