Grupul K-pop BTS, desemnat „cel mai bine vândut artist” în 2020

De: Ana Obretin / 05.03.2021, 09:25
Grupul K-pop BTS, desemnat

Grupul K-pop BTS a fost desemnat „cel mai bine vândut artist” în 2020, a anunțat Federația Internațională a Industriei Fonografice (IFPI), organizația care reprezintă industria muzicală la nivel mondial.

Aceasta este pentru prima dată când titlul este atribuit unor artiști din Coreea de Sud și, totodată, care nu cântă în limba engleză. 

BTS este un fenomen global. Trupa a avut un an remarcabil, lansând trei albume și găsind continuu modalități creative și antrenante de a împărtăși povestea ei cu lumea. Ei demonstrează cu adevărat puterea pe care o are muzica pentru a aduce bucurie și fericire oamenilor din întreaga lume”, a declarat șeful IFPI, Frances Moore. 

Anunțul a fost făcut după ce organizația a publicat Topul 10 al celor mai bine vânduți artiști la nivel mondial anul trecut.

BTS – compus din RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V și Jungkook – este urmată în top de Taylor Swift, respectiv Drake. Taylor a ocupat prima poziție în top în 2014 și 2019, în timp ce Drake a fost lider în 2016 și 2018.

Topul 10 este completat de The Weeknd, Billie Eilish, Eminem, Post Malone, Ariana Grane, Juice WRLD și Justin Bieber.

Printre câștigătorii din anii anteriori se numără Ed Sheeran, Adele și One Direction.

Pentru realizarea acestui top este luat în considerare consumul de muzică în toate formatele (inclusiv platformele de streaming, vânzările de albume digitale și fizice și single-urile) din toate țările, potrivit International Federation of Phonographic Industry.

CITEȘTE ȘI: Documentare despre Alicia Keys și cu Quavo, printre proiectele YouTube Originals 

VIRAL: Al doilea clip care atinge DOUĂ miliarde de vizualizări, după ”Gangnam style” – VIDEO 

Foto: Profimedia Images