HBO Max renunță la producțiile originale din mai multe țări europene, pe fondul unei restructurări masive

De: Ana Obretin / 04.07.2022, 15:52
HBO Max renunță la producțiile originale din mai multe țări europene, pe fondul unei restructurări masive

Warner Bros. se confruntă cu probleme de dezvoltare după fuziunea Discovery cu Warner Media și, în cadrul unui plan de reducere a costurilor de 3 miliarde de dolari, s-a decis renunțarea la producțiile originale dedicate platformei HBO Max din mai multe zone ale Europei.

Astfel, după cum relatează Variety în exclusivitate, nu vor mai fi realizate producții originale în țările nordice (Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda), Europa Centrală, Țările de Jos și Turcia. De asemenea, va elimina o parte din conținut de pe platforma sa de streaming. pentru a face loc unor oferte de licențiere în altă parte.

Într-o declarație distribuită de Variety, un purtător de cuvânt al Warner Bros. Discovery a spus: „Pe măsură ce continuăm să lucrăm la fuziunea HBO Max și Discovery+ într-un singur serviciu de streaming global, care prezintă amplitudinea conținutului Warner Bros. Discovery, revizuim propunerea noastră actuală de conținut privind serviciile existente. Ca parte a acestui proces, am decis să eliminăm o cantitate limitată de programe originale de la HBO Max, precum și să încetăm eforturile noastre inițiale de realizare a unor programe pentru HBO Max în țările nordice și în Europa Centrală. De asemenea, am încetat activitățile noastre de dezvoltare ori în curs de dezvoltare în noile teritorii ale Țărilor de Jos și Turciei, care au început în ultimul an”.

CITEȘTE ȘI: „Johnny vs Amber”: documentarul în două părți despre deteriorarea și colapsul relației dintre Johnny Depp şi Amber Heard, comandat de Discovery

Netflix, la o nouă rundă de concedieri, pe fondul creșterii mai lente a veniturilor

„Angajamentul nostru față de aceste piețe nu s-a schimbat”, se mai arată în declarație. „Vom continua să comandăm conținut local pentru rețelele liniare Warner Bros. Discovery din aceste regiuni și rămânem cumpărători importanți de conținut local de la terți, pentru a fi utilizat pe serviciile noastre de streaming”, potrivit aceleiași surse.

Vestea anunțată luni este o lovitură grea pentru comunitățile locale, precum și pentru respectata echipă HBO Max din Europa, care, în urmă cu doar câteva luni, și-a făcut publică lista de dorințe pentru creații europene, Unele dintre cele mai lăudate show-uri internaționale ale serviciului de streaming până în prezent sunt comedia cu tematică sexuală suedeză „Lust” și drama de familie daneză „Kamikaze”. 

Totuși programele care sunt deja în producție vor continua, la fel și o serie de producții care fuseseră deja aprobate. Cu toate acestea, unele dintre aceste show-uri pot fi vândute pe alte platforme – o mișcare care oferă WBD mai multe oportunități de licențiere. 

Ca parte a restructurării, unele producții originale europene și unele show-uri americane vor fi eliminate de pe HBO Max la nivel global. Drama maghiară „The Informant”, precum și „Lust” și „Kamikaze” se numără printre acestea. 

Variety mai scrie că este de așteptat ca restructurarea să fie urmată de concedieri la nivel european, dar nu au fost încă furnizate detalii.

Mișcarea vine și după ce Netflix a anunțat o scădere a numărului de abonați în cel mai recent trimestru, precum și scăderea uluitoare a prețului acțiunilor. 

CITEȘTE ȘI: Comisia Europeana a aprobat fuziunea Discovery cu WarnerMedia

Foto: Profimedia Images