HBO produce un documentar despre invazia Capitoliului

De: Ana Obretin / 30.09.2021, 08:41
HBO produce un documentar despre invazia Capitoliului

HBO produce un documentar despre invazia Capitoliului din Washington, din ianuarie. „Four Hours at The Capitol” promite să fie o explorare „concentrată și cuprinzătoare” a revoltei care a dus la cinci decese. 

Susținătorii președintelui învins Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul pe 6 ianuarie, pentru a protesta față de certificarea victoriei lui Joe Biden în Congresul american, iar invazia a avut drept rezultat cinci decese și o anchetă, precum și interzicerea lui Trump de pe rețelele de socializare online.

Documentarul, care este produs HBO în colaborare cu BBC, va include imagini inedite din timpul revoltei. Regizorul Dan Reed, autorul documentarului despre Michael Jackson „Leaving Neverland” va produce executiv filmul, iar Jamie Roberts („The Rise Of the Murdoch Dynasty”) îl va regiza, scrie NME

Pe lângă imagini care nu au mai fost făcute publice, „Four Hours At The Capitol” va prezenta interviuri exclusive care arată experiențele personale ale celor care au asistat la evenimente, inclusiv politicienii Jim McGovern, Eric Swalwell, Ruben Gallego, Buddy Carter și Rosa DeLauro, un număr de protestatari, jurnaliști și membri ai personalului Capitoliului.

„Four Hours At The Capitol” va fi difuzat pe HBO Max pe 20 octombrie. La începutul acestui an, postul Showtime a anunțat că va produce o miniserie despre invazia Capitoliului. 

CITEȘTE ȘI: Arnold Schwarzenegger compară invazia Capitoliului cu Noaptea de Cristal a naziștilor

Foto: Profimedia Images