Hollywood-ul din nou în doliu: actorul nominalizat la Oscar George Segal a murit

De: Ana Obretin / 24.03.2021, 09:23
Hollywood-ul din nou în doliu: actorul nominalizat la Oscar George Segal a murit

Actorul nominalizat la Oscar George Segal, cunoscut pentru roluri în numeroase sitcomuri de comedie și peste 50 de filme, de la „Who’s Afraid of Virginia Woolf?” și „Where’s Poppa?” la „Just Shoot Me!” și „The Goldbergs”, a murit la vârsta de 87 de ani, marți, într-un spital din Santa Rosa, California, din cauza unor complicații suferite după un bypass chirurgical.

George Segal, nominalizat la Oscar pentru rolul din „Cine se teme de Virginia Woolf?” (1967), unde a jucat alături de legendarii Elizabeth Taylor și Richard Burton, s-a născut pe 17 februarie 1934, într-un orășel din statul New York, și a debutat în film la începutul anilor 1960, când s-a remarcat în special cu interpretarea din „The Longest Day”, o dramă de război lansată în 1962, cu John Wayne, Henry Fonda, Richard Burton, Robert Mitchum, Peter Lawford și Sean Connery, printre alții, potrivit Deadline.

Nominalizat la Oscar, câștigător al Globului de Aur

George Segal a jucat sub bagheta unor cineaști legendari, ca Stanley Kramer („Ships of Fools”, 1965), Roger Corman („The St. Valentine’s Day Massacre”, 1967), Sidney Lumet („Bye Bye Braverman”, 1968), Carl Reiner („Where’s Poppa?”, 1970), Herbert Ross („The Owl and the Pussycat”, 1970), Paul Mazursky („Blume in Love”, 1973), Robert Altman („California Split”, 1974).

Segal a fost, de asemenea, cunoscut pentru rolurile sale în televiziune, în principal în sitcom-uri, precum „Just Shoot Me!”, pentru care a primit două dintre cele cinci nominalizări la premiile Globul de Aur. Dintre cele cinci nominalizări a câștigat și două trofee, pentru rolurile din „The New Interns” (1964) și „A Touch of Class” (1973). Din 2013, juca rolul Pops Solomon în serialul „The Goldbergs” difuzat de ABC.

Pentru cariera sa de succes, George Segal a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

CITEȘTE ȘI: Sabine Schmitz, pilot de curse și fostă prezentatoare “Top Gear”, a murit

Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, a murit din cauza infectării cu SARS-CoV-2

Foto: Profimedia Images