Hot bikini. De la pantaloni bufanti la „ata”

Apropo.ro / 02.07.2008, 08:30
Istoria moderna a bikinilor a inceput in 1946 cand primul costum de baie prevazut cu bikini a fost adus in atentia publicului francez

Ne aflam in luna lui cuptor iar plaja s-a transformat in catwalk.

Pentru vedeta din tine, designerii propun in acest sezon o reintoarcere la stilul retro al anilor 50-piesa de rezistenta fiind reprezentata de costumul de baie intreg "one piece".

De-a lungul timpului costumul de baie a suferit multe schimbari. Daca in jurul anului 1900 doamnele se imbaiau imbricate in rochite cu maneci bufante si pantalonasi pana la genunchi astazi doar o "ata" le mai desparte de soare.

Istoria moderna a bikinilor a inceput in 1946 cand primul costum de baie prevazut cu bikini a fost adus in atentia publicului francez, socat la inceput de aceasta "inventie".

Cu toate astea, primele modele de bikini dateaza inca din vremea Romei antice, gimnastele vremii purtand la manifestarile sportive topuri si un gen de slip asemanator bikinilor, care s-ar integra perfect chiar si astazi in peisajul plajelor Californiene.

La inceputul secolului 20, costumul de baie pentru femei nu lasa foarte mult la vedere. Acesta era voluminos si incomod, lasand putina libertate de miscare.

In anii ce au urmat, codul hainelor de plaja a devenit mai putin rigid. In 1907, inotatoarea si starul de film Annette Kellerman, a fost acuzata de indecenta deoarece si-a facut aparitia pe o plaja din Boston intr-un costum de baie intreg mulat pe corp. Pasul facut de Annette le-a ambitionat pe femei si astfel in jurul anului 1917 acest gen de costum devine foarte popular.

Mult mai tarziu, costumul de baie din doua piese– care in mod obisnuit era format dintr-un top si un slip care acoperea buricul, soldurile si fundul-a fost adus in atentia femeilor fara prea mare zarva. La inceputul anilor ’40, staruri de film precum Ava Gardner, Rita Hayworth si Lana Turner purtau astfel de costume, acesta invadand in cele din urma si plajele din America.

Cu aproximativ 60 de ani in urma primul bikini si-a facut "debutul" la un show de moda din Paris. Acest articol vestimentar este atat de obisnuit zilelor noastre incat este greu sa ne imaginam impactul care l-a avut la inceput.

In 1946 apar primele modele de bikini, dar erau atat de provocatoare, incat nici un model respectabil nu a dorit sa le promoveze. Creatorii de moda au fost nevoiti sa apeleze la stripteuze. Prima femeie care a purtat bikini a fost stripteusa de la Casino Paris, Micheline Bernardini.

Modelul a fost botezat "Bikini" dupa Atolul Bikini din Oceania, unde s-au efectuat, in 1945, mai multe experiente nucleare si unde, din cauza climei, se purta tinuta sumara.

In 1946 doi designeri francezi au scos pe piata o alternativa la costumul de baie din doua piese, ambele creatii capatand "porecle nucleare". Primul designer, Jacques Heim, a creat un costum minuscul numit "atomul". Cel de-al doilea designer, Louis Reard, si-a prezentat creatia pe 5 iulie, la 4 zile dupa ce Statele Unite au inceput sa testeze bomba atomica in Atolul Bikini din Oceania. Ca o strategie de marketing isteata, Reard si-a numit creatia "bikini", afirmand ca acestia sunt o inventie la fel de grandioasa ca noua bomba.

Datorita numelui si cusaturii provocatoare, bikinii au facut inconjurul lumii. Fotografii cu Micheline Bernardini, stripteusa angajata de Reard sa ii promoveze, au circulat in toata lumea.Cu toate astea in Statele Unite, femeile-inclusiv actritele din filme precum "My Favorite Brunette" din 1947 dar si modelele au decis sa poarte in continuare traditionalul costum din doua piese.

In anul 1950, Time a intervievat un renumit designer de costume de baie din America, Fred Cole, care nu s-a declarat foarte incantat de "Faimosul Bikini Francez" -deoarece "A fost creat pentru femeile scunde. Frantuzoaicele au picioare scurte. Acesti bikini trebuie ridicati in parti pentru a da impresia ca piciorul este mai lung", a explicat Fred celor de la Times.

 

Sexy Brigitte Bardot

 

Picioarele actritei Brigitte Bardot nu au avut nevoie de acest "artificiu". Poza este facuta cu ocazia Festivalului de la Cannes in 1953, perioada in care bikinii deveneau foarte populari pe Riviera Franceza.

Cu toate acestea costumul cu pricina nu era inca adoptat in America aici considerandu-se ca "Nu este necesar sa se piarda vremea cu asa numitul bikini intrucat o fata decenta si cu atitudine nu ar purta nicioada asa ceva".

 

 

 

Trei veri mai tarziu, bikinii au castigat teren si pe plajele din State, acest lucru datorandu-se in mare parte piscinelor private, loc in care femeile isi puteau testa noul look.

In anul 1960 Brian Hyland a scos pe piata o melodie in cinstea bikinilor "Itsy Bitsy, Teenie Weenie, Yellow Polka Dot Bikini".

Unul dintre momentele de referinta din istoria bikinilor este scena din filmul Dr. No ( seria Bond) in care Ursula Andress, iese din apa purtand faimosul bikini alb prevazut cu o curea pentru cutit.

In anii ’80 se creeaza modelul de slip tanga inspirat din vestimentatia traditionala a triburilor din Amazon.

Anilor ’90 le corespunde o explozie de diversitate in ceea ce priveste forma costumului de baie, in aceasta perioada garderoba de plaja devenind obiect de haute-couture iar piata este invadata de cataloage de specialitate.

 

 

 

 

 

 

Aici gasesti topul celor mai sexy vedete in bikini!

 

Citeste si:

2008 in costum de baie

2008 in costum de baie

Plaja este catwalk in sezonul estival si daca te-ai decis ca vara 2008 sa fie vara ta noi te ajutam sa fii vedeta.
Miss Model of the Summer

Miss Model of the Summer

Water Park va gazdui un concurs de Miss, pe data de 6 iunie, adresat fetelor care doresc o cariera in lumea modellingului.
Cum sa iti maresti sanii fara operatie estetica

Cum sa iti maresti sanii fara operatie estetica

Tinerele femei din Marea Britanie fac adevarate crize cand vine vorba de formele corpului, mai ales de marimea sanilor. Fata de anul trecut, numarul tinerelor care recurg…

Jocul zilei

Clipul zilei

Tank 2008 Fantoma Elodiei face plaja la Miami!
Elimina ultimele ramasite ale fortelor rebele! Cuvinte cheie: Elodia Ghinescu criminal in serie
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza