“House of Gucci”, cu Lady Gaga, se menține pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

De: Ana Obretin / 07.12.2021, 08:20
“House of Gucci”, cu Lady Gaga, se menține pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

O adevărată saga dinastică, “House of Gucci / Casa Gucci” este o poveste captivantă despre ambiție, lăcomie, trădare și crimă, plasată pe fundalul seducător al lumii modei și se află pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 614.803 lei.

Regizorul filmului care expune evenimentele care se întind pe trei decenii agitate din istoria imperiului Gucci este reputatul Ridley Scott, povestea fiind bazată pe un scenariu semnat de Becky Johnston și Roberto Bentivegna, inspirat din cartea „The House of Gucci” scrisă de Sara Gay Forden. Din distribuție fac parte Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek și Al Pacino.

Pe poziția a doua în box office-ul românesc s-a situat o premieră, „Ghostbusters: Afterlife”, care a avut încasări de 340.869 de lei. În centrul filmului se află o mică familie: mama singură Callie (Carrie Coon), fiul său de 15 ani, Trevor (Finn Wolfhard), şi fiica sa de 12 ani, Phoebe (Mckenna Grace). După ce sunt evacuaţi din apartamentul lor din Chicago, familia se mută într-o casă dărăpănată din Oklahoma – o fermă murdară – care s-a aflat în proprietatea tatălui ei decedat recent, un om despre care ea nu-şi aminteşte.  După cum se dovedeşte, acel tată n-a fost nimeni altul decât Egon Spengler, care a avut motive misterioase să se mute din casa lui din Manhattan în Oklahoma rurală.

Din distribuție fac parte Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Annie Potts, Ernie Hudson, şi Paul Rudd. Regia Jason Reitman. Filmul este produs de Ivan Reitman și are un scenariu semnat de Gil Kenan şi Jason Reitman.

“Encanto”, un film de animație produs de Disney, despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi, a coborât o poziție, până pe locul al treilea, cu încasări de 237.990 de lei. “Encanto” spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar și casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieții de zi cu zi.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești mai are în componență filmele: „Resident Evil: Bun venit în Raccoon City” (123.010 lei), „Dune” (106.490 de lei), „Eternals / Eternii” (83.798 de lei), ”Venom: Let There Be Carnage” (58.901 lei), „Regele Richard: Crescând campioni”, cu încasări de 37.033 de lei, „Ron’s Gone Wrong/ Ron o ia razna” (29.186 de lei), „Anette” (26.093 de lei).

Foto: Forum Film România

CITEȘTE ȘI: Filmul „Eternals / Eternii”, cel de-al 26-lea titlu din Universul cinematografic Marvel, în cinematografe din 5 noiembrie