James Caan, starul „The Godfather” și „Misery”, a murit la 82 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 08.07.2022, 10:35
James Caan, starul „The Godfather” și „Misery”, a murit la 82 de ani

James Caan, a cărui interpretare memorabilă, nominalizată la Oscar, în rolul lui Sonny Corleone, fiul nesăbuit al șefului mafiei jucat de Marlon Brando în „Nașul” și care va fi cu siguranță amintită atâta timp cât există filme cu gangsteri, a murit miercuri, a anunțat familia sa. Actorul avea 82 de ani.

„Cu mare tristețe vă informăm despre moartea lui Jimmy în seara zilei de 6 iulie”, scrie în mesajul apărut pe Twitter. „Familia apreciază valurile de dragoste și sincerele condoleanțe și vă cere să continuați să respectați intimitatea lor în această perioadă dificilă.”

Caan a mai avut roluri notabile în filme precum „Misery”, „Elf”, „Thief”, „Godfather Part II”, „Brian’s Song” și „The Gambler”.

Sfârșitul violent al lui Sonny din „Nașul” de Francis Ford Coppola – ciuruit cu zeci de gloanțe – este una dintre cele mai memorabile scene care apare într-un film.

James Caan a susținut audiții inițial pentru rolul lui Michael, fiul erou de război cu studii universitare, care în cele din urmă avea să devină don, dar studioul, Paramount, a dorit altă distribuție. Astfel Al Pacino a obținut rolul lui Michael și Caan pe cel al lui Sonny, ca parte a unui compromis complex între Paramount și Coppola.

Caan se bucura de succes cu producția TV „Brian’s Song”, în care l-a interpretat pe fotbalistul muribund Brian Piccolo alături de Billy Dee Williams în rolul cel mai bun prieten al lui Piccolo, Gale Sayers, când a fost distribuit în „Nașul”. „Brian’s Song” a câștigat o serie de premii Emmy, iar Caan a fost nominalizat pentru interpretarea sa.

Actorul mai jucase sub bagheta lui Coppola în micul road movie al regizorului „The Rain People” (1969).

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Mary Mara, actriță cunoscută pentru rolurile din „ER” și „Law and Order”, a murit la 61 de ani

Philip Baker Hall, actor cunoscut pentru roluri precum cele din „Boogie Nights” și „Modern Family”, a murit la 90 de ani

Tags: