James Franco va juca rolul lui Fidel Castro în „Alina de Cuba”, un film independent despre fiica liderului cubanez

De: Nicoleta Lepădatu / 05.08.2022, 14:28
James Franco va juca rolul lui Fidel Castro în „Alina de Cuba”, un film independent despre fiica liderului cubanez

James Franco a fost ales în rolul revoluționarului cubanez Fidel Castro în filmul independent „Alina of Cuba”, conform publicției Variety.

Franco se alătură actriței Ana Villafañe, care interpretează personajul principal, Alina Fernandez, fiica lui Castro. În plus, Mía Maestro s-a alăturat distribuției în rolul mamei Alinei, Natalia Revuelta, un personaj monden celebru care a născut-o după o aventură cu Castro.

Filmul va urmări viața Alinei ca fiică nelegitimă a lui Castro și o voce critică a acestuia în Cuba, înainte de a părăsi țara și a dezerta în Spania în 1993.

„Regizorul dorea pe cineva care să semene fizic cu Fidel Castro şi să aibă carisma lui”, a declarat producătorul John Martinez O’Felan.

Martinez a afirmat că a decis în cele din urmă să-l contacteze pe James Franco după ce s-a interesat de profilul mai multor actori de origine latino-americană sau iberică.

„Alina de Cuba” va fi regizat de Miguel Bardem, vărul actorului spaniol Javier Bardem, şi va fi filmat în Columbia începând din 15 august, a mai spus Martinez O’Felan.

Alina Fernandez, în vârstă de 66 de ani, trăieşte în exil din anii 1990. Stabilită la Miami, Fernandez este autoarea cărţii autobiografice „Alina. Memorias de la hija rebelde de Fidel Castro”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Lady Gaga a confirmat rolul din „Joker 2”, alături de Joaquin Phoenix

O serie thriller produsă de Scorsese și DiCaprio, cu Keanu Reeves, a fost confirmată

Tags: