Jane Campion a câștigat premiul Sindicatului regizorilor americani pentru „The Power of the Dog”

De: Nicoleta Lepădatu / 13.03.2022, 17:26
Jane Campion a câștigat premiul Sindicatului regizorilor americani pentru „The Power of the Dog”

Jane Campion a câştigat, în cadrul galei premiilor Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild Award – DGA), cel mai important trofeu al acestei asociaţii, pentru „The Power of the Dog”, conform publicației Variety.

Jane Campion a făcut istorie la premiile DGA sâmbătă, devenind a doua femeie la ediții consecutive care a câștigat premiul pentru regie de lungmetraj – și doar a treia în istorie. Campion a câștigat pentru filmul Netflix „The Power of the Dog”. (Campion devenise deja doar a doua femeie care a primit vreodată a doua nominalizare din partea Directors Guild, după „The Piano” în 1993).

În istoria acestor premii, doar două femei au câştigat până sâmbătă acest trofeu: Kathryn Bigelow în 2009 cu filmul „The Hurt Locker” şi Chloe Zhao în 2021 cu filmul „Nomadland”.

Victoria de sâmbătă seară la gala DGA Awards îi întărește cineastei Jane Campion statutul de mare favorită la câştigarea premiului Oscar pentru regie.

Ea s-a impus în faţa unor regizori de marcă precum Kenneth Branagh („Belfast”), Paul Thomas Anderson („Licorice Pizza”), Steven Spielberg („West Side Story”) şi Denis Villeneuve („Dune”).

Jane Campion a primit trofeul DGA de la Chloe Zhao, câştigătoarea de anul trecut.

Cea de-a 74-a gală DGA Awards a revenit la formatul său obişnuit de desfăşurare, bazat pe prezenţa fizică a nominalizaţilor şi a invitaţilor, şi a avut loc la Los Angeles. Prezentatorul principal al galei a fost Judd Apatow.

Maggie Gyllenhaal a câştigat premiul DGA la categoria „cel mai bun lungmetraj de debut” cu producţia „The Lost Daughter”, realizată de Netflix.

Spike Lee a fost recompensat cu premiul DGA pentru întreaga carieră şi a susţinut un discurs de mulţumire de 23 de minute în care a vorbit despre cariera lui de cineast.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Jane Campion, Kenneth Branagh și Denis Villeneuve, nominalizați la premiile Sindicatului regizorilor americani