Jane Campion, Kenneth Branagh și Denis Villeneuve, nominalizați la premiile Sindicatului regizorilor americani

De: Nicoleta Lepădatu / 28.01.2022, 07:28
Jane Campion, Kenneth Branagh și Denis Villeneuve, nominalizați la premiile Sindicatului regizorilor americani

După o serie de anunțuri de nominalizări care includ premiile ACE Eddies, Producers Guild și Writers Guild of America, organizatorii prestigioaselor premii ale Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America) au anunțat nominalizările pentru recunoașterea realizărilor în regie.

La categoria filme, au fost nominalizați Kenneth Branagh pentru „Belfast” (Focus Features), Jane Campion pentru „The Power of the Dog” (Netflix), Paul Thomas Anderson pentru „Licorice Pizza” (MGM/United Artists Releasing), Steven Spielberg pentru „West Side Story” (20th Century Studios) și Denis Villeneuve pentru „Dune” (Warner Bros).

Marii absenți de pe lista nominalizărilor au fost Joel Coen (“The Tragedy of Macbeth”), Adam McKay (“Don’t Look Up”), Siân Heder (“CODA”), Guillermo del Toro (“Nightmare Alley”) și  Ryûsuke Hamaguchi (“Drive My Car”).

Jane Campion este a doua femeie care a primit vreodată o a doua nominalizare de la Sindicatul regizorilor. Prima a venit acum aproape 20 de ani pentru „The Piano” (1993), pentru care a devenit a doua femeie nominalizată vreodată pentru cel mai bun regizor la premiile Oscar. Campion și „The Piano” au pierdut în cele din urmă în fața lui Steven Spielberg pentru „Schindler’s List”.

Campion se alătură unei liste scurte de doar 11 femei nominalizate de DGA pentru regie. Anul trecut a avut un record de două femei recunoscute cu Emerald Fennell (“Promising Young Woman”) și Chloé Zhao („Nomadland”), aceasta din urmă câștigând premiul DGA și în cele din urmă Oscarul, doar a doua femeie care a câștigat la Premiile Academiei. Alte regizoare recunoscute de Directors Guild le includ pe Lina Wertmüller (“Seven Beauties”), Randa Haines (“Children of a Lesser God”), Barbra Streisand (“The Prince of Tides”), Jane Campion (“The Piano”), Sofia Coppola („Lost in Translation”), Valerie Faris (care a împărțit premiul cu Jonathan Dayton pentru „Little Miss Sunshine”), Kathryn Bigelow (”The Hurt Locker” și ”Zero Dark Thirty”) și Greta Gerwig ( “Lady Bird”).

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Chloe Zhao și Emerald Fennell, nominalizate la premiile Sindicatului regizorilor americani

Spike Lee, distincție pentru întreaga carieră la gala premiilor Sindicatului regizorilor americani 2022

Chloe Zhao, cu „Nomadland”, marea câștigătoare la premiile Sindicatului regizorilor americani