Spike Lee, distincție pentru întreaga carieră la gala premiilor Sindicatului regizorilor americani 2022

De: Nicoleta Lepădatu / 20.01.2022, 07:57
Spike Lee, distincție pentru întreaga carieră la gala premiilor Sindicatului regizorilor americani 2022

Spike Lee, regizorul câștigător de Oscar din spatele unor capodopere precum ”Do the Right Thing”, ”Malcolm X” și ”BlackKkKlansman”, va primi cea mai înaltă distincție a Sindicatului regizorilor americani – Premiul pentru realizări deosebite în regie, care „recunoaște eforturile extraordinare în arta cinematografiei” — la cea de-a 74-a ceremonie de decernare a Premiilor DGA, conform publicației The Hollywood Reporter.

„Simbol. Pionier. Vizionar. Spike Lee a schimbat faţa cinematografiei şi nu există un singur cuvânt care să cuprindă semnificaţia pentru meşteşugul său regizoral”, a spus Lesli Linka Glatter, preşedinte al Sindicatului regizorilor americani. „De la „Do the Right Thing”, „BlacKkKlansman” şi tot ce a făcut între aceste filme – Spike este un inovator pe atât de multe niveluri. Poveştile sale îndrăzneţe şi pasionale din ultimele trei decenii au distrat cu măiestrie, deoarece a reprezentat o oglindă puternică pentru societatea şi cultura noastră”.

Spike Lee va fi onorat cu premiul pentru remarcabila carieră la cea de-a 74-a ceremonie anuală de decernare a premiilor DGA, pe 12 martie.

Nominalizările de anul acesta pentru realizările regizorilor în lungmetraj vor fi anunţate pe 27 ianuarie. Nominalizările pentru realizările regizorilor în televiziune, reclame şi documentare vor fi anunţate pe 26 ianuarie.

Doar 35 de regizori au fost onoraţi cu premiul DGA pentru întreaga carieră în cei 86 de ani de când există sindicatul. Între beneficiarii din trecut se numără: Frank Capra, Alfred Hitchcock, Orson Welles, Billy Wilder, Steven Spielberg, Miloš Forman. Ridley Scott este cel mai recent laureat, el primind premiul în 2017.
Foto: Profimedia Images
Tags: