Spike Lee a încheiat un parteneriat multianual cu Netflix

De: Ana Obretin / 17.12.2021, 14:01
Spike Lee a încheiat un parteneriat multianual cu Netflix

Cineastul american Spike Lee a semnat un contract pe mai mulți ani cu Netflix, studioul din spatele celui mai recent film al său „Da 5 Bloods”.

Potrivit termenilor contractului, Lee va regiza și va produce filme prin compania sa Forty Acres and a Mule Filmworks.

CITEȘTE ȘI: Spike Lee va realiza un documentar care va marca 20 de ani de la atacurile teroriste din New York

„Nu există o cale mai bună pentru mine și compania mea, 40Acres And A Mule Filmworks, pentru a începe noul an decât reînnoirea parteneriatului nostru cu Ted, Scott și Tendo-Da neînfricații lideri ai Netflix. Împreună ne vom concentra asupra noilor povestitori diverși, tineretul trebuie să fie servit”, a spus Spike Lee, ]ntr-un comunicat.

A doua jumătate a declarației lui Lee se referă la investiția Netflix și la sprijinul financiar pentru „misiunea continuă a regizorului de a dezvolta noi talente și de a crește reprezentarea în industria divertismentului”.

Nu a fost făcută publică suma la care se ridică acest parteneriat.

Printre alte colaborări ale regizorului premiat cu Oscar cu Netflix se numără seria „She’s Gotta Have It”, one-man show-ul „Rodney King”, regizat de Lee, și filmul „See You Yesterday”, produs de acesta, potrivit The Hollywood Reporter

Regizorul Spike Lee, cunoscut pentru filme ca „Do the Thing Right”, „Malcolm X” și „Jungle Fever”, a prezidat anul acesta juriul competiției pentru Palme d’Or, la festivalul de la Cannes.

CITEȘTE ȘI: Cineastul american Spike Lee a primit premiul special din partea New York Film Critics Circle

FOTO: Profimedia Images