Spike Lee va realiza un documentar care va marca 20 de ani de la atacurile teroriste din New York

De: Ana Obretin / 02.03.2021, 11:21
Spike Lee va realiza un documentar care va marca 20 de ani de la atacurile teroriste din New York

Cineastul american Spike Lee va realiza pentru HBO un documentar care va marca 20 de ani de la atacurile teroriste din New York. Documentarul „NYC Epicenters 9/11→ 2021½” urmează să fie lansat la sfârșitul acestui an pe HBO și pe serviciul de streaming HBO Max.

Un sinopsis al documentarului promite un „portret fără precedent și cuprinzător al newyorkezilor, în timp ce aceștia se reconstruiesc și își revin, de pe urma unui atac terorist devastator prin pandemia globală din prezent”, potrivit NME.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spike Lee (@officialspikelee)

„În calitate de New Yawker prin venele căruia curge sânge portocaliu și albastru (culorile orașului New York), sunt mândru că am o „asociere Spike Lee” despre modul în care s-a descurcat orașul nostru, ca epicentru 9/11 (11 septembrie 2001, când au avut loc atacurile teroriste, n.r.) și COVID-19. Prin intermediul a peste 200 de interviuri, sondăm factorii care fac din New York cel mai mare oraș de pe acest pământ al lui Dumnezeu și, de asemenea, cetățenii diverși care contribuie la acest lucru”, a declarat Spike Lee într-un comunicat.

„De-a lungul secolelor, infractorii și cei care urăsc au proclamat moartea New York-ului, pentru a se dovedi în cele din urmă că au greșit. Veți pierde bani dacă pariați împotriva ‘New York, New York’. Și acesta este adevărul. (…) Pace și dragoste!”, a mai spus acesta.

Printre alte proiecte viitoare ale lui Spike Lee se numără un nou musical care va spune povestea modului în care Viagra a devenit unul dintre cele mai populare medicamente eliberabile pe bază de rețetă din lume. Filmul urmează să se concentreze pe un articol din Esquire, din 2018, care spune povestea modului în care medicamentul s-a confruntat cu opoziția de pe Wall Street și Biserica Catolică, înainte de a transforma viața sexuală a bărbaților de pe tot globul.

Filmul va marca cea de-a doua incursiune a lui Spike Lee în genul musical, după cel mai recent proiect al său, o adaptare a spectacolului lui David Byrne „American Utopia”, foarte apreciată de critici.

CITEȘTE ȘI: Cineastul Spike Lee a fost premiat de Cinemateca Americană 

Cineastul american Spike Lee a primit premiul special din partea New York Film Critics Circle 

Foto: Profimedia Images