Janet Jackson își vinde rochia de mireasă și costumul futurist din clipul “Scream”, pe lângă alte 1.000 de accesorii

De: Loredana Toma / 12.04.2021, 16:31
Janet Jackson își vinde rochia de mireasă și costumul futurist din clipul “Scream”, pe lângă alte 1.000 de accesorii

Cântăreața Janet Jackson își scoate la licitație, într-un eveniment organizat de casa Julien Auctions din Los Angeles, o colecție compusă din peste 1.000 de obiecte personale, pe care le-a achiziționat de-a lungul ultimelor patru decenii. Licitația va avea loc luna viitoare, între 14 și 16 mai, și va marca și cea de-a 55-a aniversare a starului american.

Printre obiectele scoase la licitație se află rochia de mireasă pe care Janet a purtat-o în 1991 când s-a căsătorit, în secret, cu dansatorul René Elizondo Jr., dar și costumul militar pe care artista l-a purtat în videoclipul piesei “Rhythm Nation”, una dintre cele mai cunoscute ținute din cariera sa.

Potrivit NME, piesa de rezistență a licitației este vestimentația futuristă din videoclipul melodiei “Scream”, în care Janet cântă în duet cu fratele său Michael Jackson. La vremea lansării clipului, în 1995, costul producției a fost de șapte milioane de dolari, fiind cel mai scump videoclip muzical.

Hard Rock Cafe va expune costume și obiecte care îi aparțin lui Janet Jackson, în Londra

Între timp, începând cu 19 aprilie, timp de cinci zile, Hard Rock Cafe din Londra va avea o expoziție rară cu costume și obiecte care îi aparțin cântăreței, înainte ca această colecție să fie transferată la Los Angeles pentru licitație.

“Janet nu a făcut niciodată ceva asemănător până acum”, a declarat Martin Nolan, de la casa Julien Auctions. “Noi i-am propus de mai multe ori acest lucru, însă nu a fost posibil, pentru că ea a păstrat și arhivat totul”, a mai spus el.

Potrivit The Observer, o parte dintre banii pe care Jackson îi va obține în urma licitației va merge către Compassion International, un grup mondial pentru ajutorarea copiilor săraci, în parteneriate cu mai multe biserici.

Pe de altă parte, artista, născută pe 16 mai 1966, va lansa un documentar, Janet”, care marchează cei 40 de ani de carieră și care este programat să apară anul viitor.

CITEȘTE ȘI: Janet Jackson despre nepoata Paris: „O nemernică mică și răsfățată”

Janet Jackson a slăbit 35 de kilograme urmând o dietă strictă – FOTO

Janet Jackson, lider în topuri cu un album din ’86, după scuzele publice ale lui Justin Timberlake

Foto: Profimedia Images