Javier Bardem s-a alăturat unui protest care a avut loc la Madrid, împotriva invaziei Rusiei în Ucraina

De: Nicoleta Lepădatu / 25.02.2022, 09:44
Javier Bardem s-a alăturat unui protest care a avut loc la Madrid, împotriva invaziei Rusiei în Ucraina

Javier Bardem s-a alăturat joi unui protest în faţa ambasadei Rusiei de la Madrid în semn de susţinere faţă de poporul ucrainean şi pentru a denunţa invazia Moscovei în Ucraina, a scris presa din toată lumea.

„Mă aflu aici pentru a condamna acţiunilor războinice ale Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”, a declarat actorul pentru Reuters la protestul la care au participat aproximativ o sută de oameni, mulţi purtând steagul albastru cu galben al Ucrainei.

Cu o mască neagră şi un hanorac negru, Bardem, în vârstă de 52 de ani, a discutat cu alţi protestatari şi a spus că se teme că invazia va declanşa o criză uriaşă a refugiaţilor.

Forţele ruse au invadat Ucraina pe cale terestră, maritimă şi aeriană la primele ore ale zilei de joi, acţiunea reprezentând cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa după Al Doilea Război Mondial.

„Este o invazie… Încalcă dreptul fundamental al Ucrainei la suveranitatea teritorială, dreptul internaţional şi multe alte lucruri”, a mai spus Javier Bardem, care a luat în 2008 cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar şi se află în acest an în cursa pentru trofeul acordat de Academia Americană de Film la categoria Cel mai bun actor în rol principal pentru rolul din „Being the Ricardos”.

Proteste similare au avut loc joi în alte ţări europene, inclusiv în Portugalia, care găzduieşte o mare comunitate ucraineană.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Nicole Kidman și Javier Bardem, gata să-i aducă pe marile ecrane pe Lucille Ball și Desi Arnaz