Jeb Stuart va scrie scenariul live-action-ului “Assassin’s Creed”

De: Loredana Toma / 15.06.2021, 18:39
Jeb Stuart va scrie scenariul live-action-ului “Assassin’s Creed”

Scenariul adaptării live-action, marca Netflix a jocului video “Assassin’s Creed” va fi scris de Jeb Stuart (“Die Hard”, “The Fugitive”). Anunțul proiectului a fost făcut inițial în octombrie 2020 de către Ubisoft, însă platforma Netflix nu a oferit niciun comentariu, potrivit publicației The Hollywood Reporter. Seria “Assassin’s Creed” a fost lansată în 2007 iar acum cuprinde 11 jocuri, la nivel global fiind vândute mai bine de 155 de milioane de copii. În 2016 a fost realizată o adaptare a jocului, cu Michael Fassbender ca protagonist alături de Marion CotillardJeremy Irons, Brendan Gleeson, Charlotte Rampling, iar vânzările globale au ajuns la 240 milioane de dolari, aproape dublul bugetului alocat peliculei, de 125 milioane de dolari. 

Netflix și Ubisoft sunt în dicuții legate de “Assassin’s Creed” încă din 2016, iar parteneriatul dintre cele două companii are în vedere dezvoltarea mai multor filme bazate pe acest joc, care are în centru războiul dintre cele două societăți secrete, “The Assassins” și “The Templars”. Venirea lui Jeb Stuart în echipă va întări legătura deja strânsă cu platforma de streaming pentru care a creat seria limitată “The Liberator” precum și producția “Vikings: Valhalla”. Strategia platformei este să adune cât mai multe producții de interes mondial, iar printre cele foarte așteptate se numără și seria “Resident Evil”.

“Assassin’s Creed” este un joc video de acțiune, dezvoltat de compania Ubisoft. A fost lansat în primă fază pe platformele Xbox 360 și PlayStation 3, în noiembrie 2007, dar a devenit disponibil ulterior și pentru Windows, în aprilie 2008. Jocul relatează conflictul etern dintre Asasini, care luptă pentru pace prin liber-arbitru, și Templieri, care doresc pacea prin control. Jocul are loc, în mare parte, în timpul Cruciadei a treia în Țara sfântă, în anul 1191, iar povestea are în centru “Ordinul Secret al Asasinilor”, bazat pe secta Hașașin. 

CITEȘTE ȘI: Netflix lansează „Play Something”, o funcție prin care alege filmele și serialele în locul tău

Foto: outnow.ch