Jennifer Aniston, Beyonce, Chrissy Teigen – rețete de salate de vară preferate de vedete

De: Ana Obretin / 25.06.2021, 14:53
Jennifer Aniston, Beyonce, Chrissy Teigen - rețete de salate de vară preferate de vedete

Dacă vei întreba orice vedetă de la Hollywood care este mâncarea preferată sau ce preparat are inclus în dieta zilnică, aproape sigur îți va răspunde că este vorba despre salate de vară. Acest preparat este răcoros, prietenos cu silueta, sănătos, echilibrat din punct de vedere nutrițional și versatil, permițând combinații infinite. De la salata cu kale și alge de mare a lui Beyoncé până la cea mâncată zilnic de Jennifer Aniston și „prietenii ei” pe parcursul anilor în care au filmat pentru popularul sitcom, ai mai jos câteva rețete de salată pentru vara aceasta toridă, de la salate aperitiv la cele vegetariene.

Rețete salate de vară

Pentru a face față caniculei, ai mai jos două rețete de salate care nu numai că au un gust minunat, dar sunt pline de vitamine și ușor de preparat.

Salata Prietenilor tăi

Delicioasa salată mâncată de vedetele din distribuția sitcomului de comedie este o versiune îmbunătățită de Jennifer Aniston a salatei Cobb. Starul american adaugă în această salată de vară șuncă de curcan și năut.

Ingrediente: o combinație preferată de salate, precum romană, lăptuci, andivă creață, năsturel, 6 felii de bacon sau șuncă de curcan, 2 avocado, 1 piept de pui fript, 1 roșie, 2 ouă mari fierte, 2 linguri de arpagic proaspăt tocat, o conservă de năut fiert, sos – 1/3 cană oțet de vin roșu, 1 lingură de muștar de Dijon, 1-2 lingurițe de zahăr, sare și piper, 2/3 cană ulei de măsline extravirgin, 1/2 cană brânză Roquefort rasă fin.

Mod de preparare: spală salatele, usucă-le si taiele fâșii mari. Rumenește baconul în tigaie, taie restul ingredientelor. Prepară sosul, amestecând bine ingredientele cu un tel mic. Asamblează salata pe un platou, stropește cu sos și servește.

Salată cu castravete și tofu

O salată detoxifiantă și nutritivă pe care mizează vedete precum Victoria Beckham.

Ingrediente:  75 g caju, 150 g castravete, 1 mână mare de lăstari, 2 mâini de rucola, ¼ ceapa roșie, 2 cepe verzi, 2 linguri de coriandru verde tocat, 150 g tofu, 1 linguriță ulei de floarea soarelui, sos – 30 ml oțet de orez, un vârf de sare roz de Himalaya, 1 linguriță sirop de agave, 1 linguriță ulei de susan prăjit, 1 cățel de usturoi, ¼ ardei iute roșu, sucul de la o lămâie și coaja rasă de la jumătate de lămâie.

Mod de preparare: Pune toate ingredientele pentru sos, exceptând sucul și coaja de lămâie, într-o cratiță și încălzește foarte ușor timp de 3-4 minute. Ia cratița de pe foc și lasă deoparte. Rumenește ușor nucile, într-o tigaie antiaderentă. Rumenește tofu tăiat cuburi în puțin ulei. Taie toate ingredientele în cuburi sau felii mai mari, pune-le într-un bol, stropește cu sos, zeamă și coaja de lămâie.

Rețete salate aperitiv

Aceste salate sunt ușoare, sănătoase, dar în același timp foarte sățioase și delicioase.

Salata preferată de Chrissy Teigen, cu brânză albastră și nuci picante

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de chrissy teigen (@chrissyteigen)

Ingrediente: sos – 6 lingurițe ulei de măsline, 2 lingurițe oțet de vin roșu, 1/2 șalotă, tocată mărunt, 1/4 linguriță sare, 1/4 linguriță piper proaspăt măcinat, o salată mare, 1 măr, feliat subțire, 1/2 ceapă roșie mică, feliată subțire, 100 g brânza cu mucegai  albastru, nuci picante – un pumn de nuci, 1/4 linguriță. zahăr 1 linguriță unt, 1/4 linguriță sare, 1/8 linguriță piper negru proaspăt măcinat 1/4 linguriță de fulgi de ardei iute.

Mod de preparare: pentru nucile picante, se combină ingredientele într-o tigaie mică antiaderentă, la foc mediu. Se lasă pe foc până se caramelizează, amestecând continuu. Se scot nucile pe o farfurie să se răcească. Se pregătește sosul și se asamblează salata. 

Salata pe care mizează Miranda Kerr pentru silueta perfectă

Top-modelul, mamă a trei copii, spune că mănâncă de obicei la prânz pui sau pește cu o salată sățioasă.

Ingrediente: 150 g somon proaspăt, o mână mare de spanac proaspăt, o jumătate de bulb de fenicul, un morcov, câteva măsline verzi, o roșie, sos vinegretă – 5 lingurițe ulei de măsline, 2 lingurițe oțet, 1 linguriță muștar de Dijon, sare, piper.

Mod de preparare: Somonul se prepară pe grătar sau la cuptor, pe hârtie de copt, pudrat cu sare și piper. Se pregătește sosul vinegretă amestecând ingredientele bine. Morcovul se rade mare, feniculul se feliază subțire, roșia se taie cuburi. Se asamblează salata, se stropește cu sos și se servește alături de pește.

Rețete salate de post (salate vegetariene)

Dacă faci parte dintre cei care au ales alimentația vegetariană sau vrei să ții post, ai mai jos două rețete de salată delicioase.

Rețeta de salată vegetariană a lui Kate Hudson

Kate Hudson este una dintre cele mai atractive actrițe, anul trecut primind titlul de cel mai frumos om din lume din partea People. Rețeta de salată de mai jos este una dintre preferatele sale.

Ingrediente: o mână de rucola, o cană de pepene roșu, tăiat cuburi, 50 g feta, 1 șalotă tocată, sos vinegretă – 3 linguri de ulei, 1 lingură oțet de vin roșu, sare, piper.

Mod de preparare: Se asamblează salata și se stropește cu sosul obținut din ingredientele amestecate până devin o emulsie.

Salata cu morcovi și avocado a actriței Jessica Alba

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jessica Alba (@jessicaalba)

Actrița americană iubește această salată și chiar a distribuit pe contul ei de Instagram un clip în care le arată fanilor cum se prepară.

Ingrediente: 2 morcovi mari, rași, 1 avocado, o mână de roșii cherry, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper după gust.

Mod de preparare: se amestecă ingredientele, se stropesc cu ulei, zeamă de lămâie și se condimentează după gust.

CITEȘTE ȘI: Cum a slăbit Ellie White 4 kg în 10 zile cu cea mai ciudată salată din lume

REȚETE SALATĂ‚ DE VINETE: 10 rețete de salată de vinete

REȚETE SALATĂ‚ ORIENTALĂ‚: 12 rețete de salată orientală

Foto: Shutterstock