Joni Mitchell spune că își va scoate muzica de pe Spotify: „Oameni iresponsabili răspândesc minciuni”

De: Nicoleta Lepădatu / 29.01.2022, 11:53
Joni Mitchell spune că își va scoate muzica de pe Spotify: „Oameni iresponsabili răspândesc minciuni”

Joni Mitchell a promis să-și scoată  muzica de pe Spotify, la doar câteva zile după ce colegul cântăreț și compozitor, care îi este și prieten, Neil Young, a făcut același lucru.

Într-o notă de pe site-ul ei oficial intitulată „Sunt cu Neil Young!”, Mitchell a scris: „Am decis să-mi elimin toată muzica de pe Spotify. Oameni iresponsabili răspândesc minciuni care îi costă viața pe alți oameni. Sunt solidară cu Neil Young și comunitățile științifice și medicale globale în această problemă.”

Mitchell consideră că platforma de streaming dezinformează oamenii în legătură cu vaccinurile anti-Covid, prin faptul că găzduieşte podcastul actorului şi prezentatorului Joe Rogan.

Nu este clar când va fi eliminată de pe platformă muzica lui Joni Mitchell. Reprezentanții Spotify și ai cântăreței nu au răspuns încă la cererea de comentarii a publicației Variety.

Neil Young a amenințat pentru prima dată că își va retrage muzica de pe Spotify într-o scrisoare deschisă, luni, invocând obiecțiile sale față de declarațiile podcasterului Spotify Joe Rogan cu privire la vaccinul COVID-19.

Neil Young şi Joni Mitchell sunt prieteni de mulţi ani şi sunt amândoi supravieţuitori ai poliomielitei. Ambii au contractat boala la începutul anilor 1950, nu cu mult înainte ca un vaccin să devină disponibil.

Spre deosebire de Young, Mitchell nu l-a numit în mod specific pe Rogan în postarea ei. Cu toate acestea, ea a inclus un link către o scrisoare deschisă semnată de un grup de oameni de ştiinţă şi profesionişti din domeniul medical, care critică Spotify pentru că a găzduit podcast-ul lui Rogan, Joe Rogan Experience.

În scrisoare, Rogan este acuzat că a răspândit o serie de afirmaţii înşelătoare şi că a provocat neîncrederea în ştiinţă şi medicină.

Aceştia cer Spotify să „ia măsuri împotriva evenimentelor de dezinformare în masă care continuă să aibă loc pe platforma sa”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Neil Young şi-a retras muzica de pe Spotify, ca urmare a dezinformărilor despre vaccin ale prezentatorului Joe Rogan