Neil Young şi-a retras muzica de pe Spotify, ca urmare a dezinformărilor despre vaccin ale prezentatorului Joe Rogan

De: Nicoleta Lepădatu / 27.01.2022, 09:29
Neil Young şi-a retras muzica de pe Spotify, ca urmare a dezinformărilor despre vaccin ale prezentatorului Joe Rogan

Neil Young şi-a retras muzica de pe Spotify, după ce a acuzat platforma de streaming că dezinformează oamenii în legătură cu vaccinurile anti-Covid, prin faptul că găzduieşte podcastul popular şi controversat al actorului şi prezentatorului Joe Rogan, el confirmând miercuri decizia.

Un reprezentant al Spotify a declarat pentru publicația Variety: „Vrem ca toată muzică și conținut audio din lume să fie disponibil pentru utilizatorii Spotify. Cu asta vine o mare responsabilitate în echilibrarea atât a siguranței pentru ascultători, cât și a libertății creatorilor. Avem politici detaliate de conținut și am eliminat peste 20.000 de episoade de podcast legate de COVID de la începutul pandemiei. Regretăm decizia lui Neil de a-și elimina muzica de pe Spotify, dar sperăm să-i urăm bun venit înapoi în curând.”

„Vreau să mulţumesc pentru solidaritate casei de discuri Warner Brothers-Reprise Records care mă susţine în decizia mea de a retrage toată muzica de pe Spotify”, a scris muzicianul în vârstă de 76 de ani pe site-ul său, indicând faptul că platforma reprezintă 60% din veniturile sale  generate de streaming.

Neil Young are 2,4 milioan e de abonaţi şi mai mult de 6 milioane de ascultători pe lună pe Spotify, lider mondial în streaming muzical.

Dar podcastul lui Joe Rogan, un conţinut exclusiv al platformei, care adună milioane de ascultători, a fost numărul unu pe Spotify în 2021

Spotify a devenit un loc al dezinformării potenţial mortale despre Covid. Miniciuni vândute contra banului”, a spus Neil Young în mesajul său.

Joe Rogan, al cărui contract cu Spotify anul trecut a fost estimat la 100 de milioane de dolari, este acuzat că a descurajat vaccinarea în rândul tinerilor şi că a îndemnat la folosirea unui tratament neautorizat, ivermectina, contra virusului.

„Ei îl pot avea pe Rogan sau pe Young. Nu pe amândoi”, a afirmat Neil Young, al cărui recent album „Barn” a fost lansat la sfârşitul anului  2021. Cântăreţul de folk-rock cu o lungă carieră a spus că speră ca şi alţi artişti şi case de discuri să-i urmeze exemplul.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Neil Young anunță lansarea unui album „pierdut”, “Johnny’s Island”

Tags: