Juan Joya Borja, „El Risitas”, actorul cu cel mai nebunesc râs, a murit

De: Ana Obretin / 29.04.2021, 12:47
Juan Joya Borja,

Actorul de comedie spaniol Juan Joya Borja, cunoscut și sub porecla „El Risitas” („chicoteală”), a murit la vârsta de 65 de ani. Umoristul a devenit celebru pe internet datorită unei secvențe dintr-o emisiune de televiziune devenită cult.

În 2007, invitat în emisiunea „Ratones coloraos”, actorul a fost cuprins subit de o criză de râs în timp ce povestea despre o nenorocire care i s-a întâmplat când lucra într-un restaurant. Videoclipul a fost apoi vizionat de peste un milion de ori pe rețelele de socializare online între anii 2007 și 2015, în special în Spania.

La originea unor meme

Abia în 2015 clipul a câștigat popularitate la nivel mondial, când a început să fie transformat în meme cult pe rețelele de socializare, similar personajului Hitler din filmul „Căderea”.

În septembrie 2020, Juan Joya Borja a avut probleme mari de sănătate, din cauza cărora i s-a amputat un picior. Membrii forumului Jeuxvideo.com – la originea uneia dintre memele cu El Risitas – au organizat o strângere de fonduri în beneficiul acestuia. „El Risitas” a promis atunci că va merge în Franța pentru a mulțumi participanților. 

El Risitas a murit la Spitalul Caridad din Sevilla, miercuri.

CITEȘTE ȘI: O legendă a muzicii rock, Jim Steinman, a murit la 73 de ani

Actriţa Helen McCrory, cunoscută din „Skyfall”, „Peaky Blinders” și „Harry Potter”, a murit

Actorul britanic Paul Ritter, cunoscut pentru rolul din „Harry Potter”, a murit

Foto: Profimedia Images