Julie Andrews, premiată pentru întreaga carieră de Institutul de Film American în noiembrie

De: Ana Obretin / 05.05.2021, 09:38
Julie Andrews, premiată pentru întreaga carieră de Institutul de Film American în noiembrie

Actrița britanică Julie Andrews este cea de-a 48-a personalitate care va primi premiul pentru întreaga carieră din partea Institutului de Film American (American Film Institute), iar gala va avea loc pe 11 noiembrie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

„Julie Andrews a înveselit spiritele de generații”, a declarat Bob Gazzale, președinte și CEO al AFI. „Acum, mai mult ca oricând, AFI așteaptă cu nerăbdare să adune lumea pentru a sărbători numeroasele daruri și bucurii pe care ni le-a oferit”, a mai spus acesta, potrivit The Hollywood Reporter.

De-a lungul carierei sale, Julie Andrews, în vârstă de 85 de ani, a câștigat numeroase premii, inclusiv un Oscar pentru rolul din „Mary Poppins”, film lansat în 1964. A fost nominalizată la Oscar pentru interpretările sale în „The Sound of Music” și „Victor Victoria”. 

Printre producțiile în care a mai jucat se numără filmele „The Princess Diaries” și „The Man Who Love Women”, precum și serialul „Bridgerton”. Andrews și-a împrumutat vocea pentru animații ca „Despicable Me 3”, „Aquaman” și „Shrek 2”.

Premiul pentru întreaga carieră este acordat de AFI anual unei personalități „al cărei talent a influențat fundamental arta filmului, ale cărei realizări au fost recunoscute de cercetători, critici, colegi de breaslă și publicul larg și a cărei muncă a rezistat testului timpului”, potrivit instituției. AFI este o organizație nonprofit dedicată educării artiștilor și a publicului prin inițiative care promovează trecutul, prezentul și viitorul filmelor.

Evenimentul de gală dedicat lui Julie Andrews a fost programat inițial pe 25 aprilie 2020 și amânat din cauza pandemiei. 

În 2019, Denzel Washington a fost onorat cu premiul pentru întreaga carieră, iar în lista celor care au primit distincția se mai află George Clooney, Jane Fonda, Michael Douglas, Sean Connery, Al Pacino, George Lucas, Meryl Streep, Barbra Streisand, Robert de Niro, Tom Hanks etc.

CITEȘTE ȘI: Actorii de la Hollywood au cariere mult mai îndelungate decât actriţele

Un actor celebru nu a avut niciodată computer sau telefon mobil
Cele mai scumpe filme de la DreamWorks Animation
Foto: Profimedia Images