„Jurassic World: Dominion” rămâne pentru încă o săptămână pe primul loc în box office-ul nord-american

De: Nicoleta Lepădatu / 20.06.2022, 09:58
„Jurassic World: Dominion” rămâne pentru încă o săptămână pe primul loc în box office-ul nord-american

Lungmetrajul „Jurassic World: Dominația/ Jurassic World: Dominion” rămâne încă o săptămâna pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 58,66 de milioane de dolari.

În ciuda recenziilor negative, cel de-al șaselea film din saga dinozaurilor de la Universal a avut încă un weekend prolific în America de Nord. 

Filmul „Jurassic World: Dominația” are acțiunea situată la patru ani după ce Isla Nublar a fost distrusă. Dinozaurii trăiesc și vânează, în întreaga lume, alături de oameni. Actualul echilibru fragil va redesena viitorul, dar mai ales va stabili dacă omul poate rămâne în vârful lanțului trofic. Pelicula este regizată de Colin Trevorrow, iar din distribuție fac parte Daniella Pineda, Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum, Sam Neill, Laura Dern.

Vezi trailerul mai jos:

Pe locul al doilea la box office-ul nord-american se află în această săptămână o premieră, „Lightyear”, cu încasări de 51 de milioane de dolari. Disney și Pixar prezintă „Lightyear”, un lung metraj original. Filmul științifico-fantastic de acțiune, plin de aventuri, dezvăluie povestea originii lui Buzz Lightyear, eroul care a servit drept inspirație pentru jucărie și legendarul ofițer spațial care va cuceri generații întregi de fani. Regizorul Angus MacLane, distins cu premiul Annie și veteran al animațiilor de la Pixar, regizor secund al filmului „În căutarea lui Dory” din 2016, se va ocupa și de „Lightyear”. Galyn Susman (scurtmetrajul „Toy Story That Time Forgot”) va fi producător.

Pe locul al treilea în box office-ul american în această săptămână coboară lungmetrajul de acțiune „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise în rolul principal, cu încasări de 44 de milioane de dolari.

„Top Gun: Maverick” este debutul cu cele mai mari încasări din cariera de 40 de ani a lui Tom Cruise și, totodată, primul său film care a depășit 100 de milioane de dolari în weekendul lansării. Anterior, recordul a fost deținut de „War of the Worlds”, cu 64 de milioane de dolari în weekendul de lansare, în 2005. Continuarea filmului „Top Gun” din 1986 a avut premiera la Festivalul de la Cannes, unde a fost întâmpinată cu recenzii foarte bune.

După mai mult de 30 de ani în armată ca unul din cei mai buni aviatori, Pete Mitchell se întoarce acolo unde a început, dar cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile sale extraordinare de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang, așa cum ar fi meritat.

În „Top Gun: Maverick”, de Joseph Kosinski, personajul lui Tom Cruise trebuie să antreneze un nou grup de aviatori pentru o misiune crucială. Distribuția îi include pe Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly și Val Kilmer, care a jucat rolul lui Iceman în primul „Top Gun”.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord este completat de: „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, în regia lui Sam Raimi și cu actorii Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor în distribuție, cu încasări de 4,2 milioane de dolari, producția Disney „The Bob’s Burgers Movie” (1,1 de milioane de dolari), animația „The Bad Guys” (980.000 de dolari), „Everything Everywhere All at Once”, de Dan Kwan și Daniel Scheinert (959.631 de dolari), „Downton Abbey: A New Era” (830.000 de dolari), „Sonic the Hedgehog 2”, cu Idris Elba  în rolul lui Knuckles, care a avut încasări de 228.392 dolari, și premiera „Brian and Charles” cu încasări de 198.000 de dolari.

CITEȘTE ȘI: 10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

Foto: Profimedia Images