Ken Kragen, producător renumit și manager pentru Kenny Rogers și Bee Gees, a murit la 85 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 15.12.2021, 06:34
Ken Kragen, producător renumit și manager pentru Kenny Rogers și Bee Gees, a murit la 85 de ani

Ken Kragen, un manager prolific și producător de divertisment, organizatorul din spatele single-ului caritabil din 1985 „We Are the World”, a murit din cauze naturale în casa sa din Brentwood, California, marți. Avea 85 de ani.

Moartea lui Ken Kragen a fost confirmată pentru publicația Variety de purtătorul de cuvânt și prietena sa Cheryl J. Kagan.

„Deși sunt, desigur, extrem de mândră de tot ceea ce a realizat el profesional, a fost și cel mai bun tată pe care l-aș fi putut dori vreodată”, a spus fiica lui Ken Kragen, Emma Kragen, într-un comunicat de presă.

Kragen s-a născut în Alameda, California, pe 24 noiembrie 1936. A absolvit Harvard Business School înainte de a începe o carieră în film, televiziune și muzică. De-a lungul deceniilor în care a lucrat în industria divertismentului, Ken Kragen a fost managerul unor artiști precum Kenny Rogers, Lionel Richie, The Bee Gees, Olivia Newton-John, Burt Reynolds, The Smothers Brothers și Trisha Yearwood.

Kragen a jucat un rol esențial în organizarea artiștilor care au contribuit la piesa din 1985 „We Are the World”, single-ul caritabil de referință destinat să strângă fonduri pentru ameliorarea foametei în Africa. A fost un umanist devotat, contribuind și la inițiative precum „Hands Across America” și NetAid. Ken Kragen a primit medalia Națiunilor Unite pentru pace pentru contribuțiile sale la „We Are the World” și „Hands Across America”.

De-a lungul carierei sale, Ken Kragen a primit mai multe nominalizări la Emmy, două premii MTV, un American Music Award și un premiu pentru managerul anului, la Conferința managerilor profesioniști. A fost ales președinte atât al Asociației de Muzică Country, cât și al Academiei de Muzică Country, singura persoană care a fost vreodată aleasă ca lider al ambelor organizații.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Michael Nesmith, chitaristul trupei The Monkees, a murit la vârsta de 78 de ani

Stephen Sondheim, compozitorul cu cele mai multe premii Tony din istorie, a murit la 91 de ani

Mick Rock, legendarul fotograf al lui David Bowie, Queen și Lou Reed, a murit la vârsta de 72 de ani