Mick Rock, legendarul fotograf al lui David Bowie, Queen și Lou Reed, a murit la vârsta de 72 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 19.11.2021, 16:58
Mick Rock, legendarul fotograf al lui David Bowie, Queen și Lou Reed, a murit la vârsta de 72 de ani

Mick Rock, fotograf al celebrităților, care a imortalizat de-a lungul carierei staruri precum David Bowie, Queen, Lou Reed, The Stooges şi Sex Pistols, a murit la vârsta de 72 de ani, conform publicației Variety.

Decesul lui Rock, supranumit „rebelul psihedelic”, a fost anunţat pe Twitter. „Cei care au avut plăcerea de a exista în viața lui ştiu că Mick a fost mereu mult mai mult decât «Omul care a fotografiat anii ’70». A fost un poet fotograf, o adevărată forţă a naturii care şi-a petrecut timpul făcând exact ceea ce iubea, întotdeauna în felul lui fermecător de scandalos”, se arată în anunţ.

Nu a fost precizată cauza decesului.

Michael David Rock s-a născut în Hammersmith (Anglia) şi a început să facă fotografii în timp ce urma cursurile la Cambridge, unde a documentat concertele locale. Rock l-a întâlnit pe Bowie în 1972 şi a lucrat pentru o vreme ca fotograful lui oficial, realizând unele dintre cele mai emblematice imagini cu Bowie ca Ziggy Stardust.

În plus, a produs şi regizat videoclipurile pentru piesele „Space Oddity”, „Jean Genie” şi „John, I’m Only Dancing” ale lui Bowie.

Fotografiile lui se regăsesc pe unele dintre cele mai cunoscute coperte de album din muzica rock, precum „Transformer” şi „Coney Island Baby” ale lui Lou Reed, „Raw Power” al lui Iggy Pop and the Stooges, „Queen II” al trupei Queen, „End of the Century” al grupului Ramones, şi „I Love Rock ‘n Roll” al lui Joan Jett.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Rapperul Young Dolph a murit la vârsta de 36 de ani, împușcat

 

Tags: