La 10 ani de la nuntă, rochia lui Kate Middleton continuă să influențeze miresele

De: Ana Obretin / 29.04.2021, 12:26

Rochia pe care Kate Middleton a purtat-o ​la nunta sa cu prințul William, în urmă cu zece ani, pe 29 aprilie, a sedus prin eleganță și a lansat o nouă tendință.

(FOTO: Prințul Willia și Kate Middleton)

Au trecut zece ani de când prințul William și Kate Middleton și-au spus „da”, într-o ceremonie urmărită de sute de milioane de telespectatori. Și poate unul dintre cele mai memorabile aspecte la acea ceremonie a fost rochia aleasă de viitoarea ducesă de Cambridge. Cu un corset delicat, o trenă de 2,70 metri și dantela Caudry, rochia de mireasă din satin în nuanța fildeșului pe care Kate Middleton a purtat-o ​​pe 29 aprilie 2011 este, în prezent, una dintre cele mai faimoase din istorie. Creată de Sarah Burton de la casa Alexandre McQueen, estimată între 210.000 de euro și 434.000 de euro, rochia a inspirat o întreagă generație de mirese.

„Efectul Kate”

Charisma, influența și popularitatea de care se bucură ducesa sunt ingredientele faimosului „Efect Kate”, un fenomen care face ca fiecare ținută pe care o poartă să fie cumpărată în masă și deseori epuizată. Rochia de mireasă nu a făcut excepție, creând o tendință în industria nunților: cea a unui look care combină șicul, eleganța și modernitatea, respectând în același timp codurile tradiționale. Amintea de cea a lui Grace Kelly și a declanșat o poveste de dragoste pentru stilul vintage și chiar rochiile originale din anii 1950.

La zece ani după, modelul este încă preferat de multe vedete: Kim Kardashian a ales o rochie similară Givenchy pentru căsătoria cu Kanye West în 2014, Nicky Hilton, o ținută Valentino, pentru mariajul cu James Rothschild, în 2015, la fel și Rose Leslie, la nunta cu Kit Harrington în 2018.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Karlie Kloss (@karliekloss)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Kate Upton (@kateupton)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Sophie Turner (@sophiet)

Pe aceeași listă, Kate Upton, Sophie Turner și Karlie Kloss. Iar succesul rochiei lui Kate nu a scăpat, evident, de giganții fast fashion. În 2018, H&M și-a lansat prima linie de ținute pentru nunți, oferind chiar o replică a ținutei ducesei, pentru 199 de euro.

10 ani de căsnicie marcați prin două imagini oficiale inedite

Cât despre Kate Middleton, aceasta și prințul William au publicat, joi, două noi imagini oficiale, pentru a marca zece ani de căsnicie. Imaginile au fost realizate de un fotograf preferat al vedetelor rock, Chris Floyd, în grădina palatului Kensington, reședința oficială a ducilor de Cambridge. Floyd este celebru pentru portretele sale Britpop din anii 1990, printre subiecte numărându-se muzicienii din Oasis, Supergrass, The Verve, Sir Paul McCartney, David Bowie, dar și pictorul David Hockney.

William, al doilea în ordine succesiunii la tronul Marii Britanii, și Kate, au devenit părinții prințului George, în vârstă de șapte ani, prințesei Charlotte, de cinci ani, și ai prințului Louis, de trei ani.

CITEȘTE ȘI: De ce Prinţul William nu poartă verighetă. Misterul a fost risipit

După trei sarcini, Kate Middleton arată perfect! Care este dieta ei?

E demonstrat ştiinţific! Kate Middleton are nasul perfect

Foto: Profimedia Images