Lauryn Hill este prima femeie din muzica rap recompensată cu un disc de diamant

De: Loredana Toma / 20.02.2021, 09:39
Lauryn Hill este prima femeie din muzica rap recompensată cu un disc de diamant

Cântăreața Lauryn Hill a devenit prima femeie din muzica rap/ hip-hop recompensată cu un disc de diamant. Albumul său “The Miseducation of Lauryn Hill” a depășit 10 milioane de unități vândute, ceea ce i-a adus artistei un disc de diamant.

The Record Industry Association of America (RIAA) a făcut acest anunț, odată cu introducerea artistei în Diamond Club. De această recunoaștere se bucură până în prezent doar 44 de artiști, printre care se numără Travis Scott, Eminem, Ed Sheeran și Lady Gaga.

Un album sortit succesului incă de la inceputuri

Albumul “The Miseducation of Lauryn Hill” a înregistrat vânzări record încă din prima săptămână de la lansare, în 1998, fapt ce i-a adus artistei locul întâi în topuri. Ulterior, Hill a lansat un singur single, “Doo Wop (That Thing)”, iar, în 2015, și-a câștigat locul în istoria muzicii americane, când albumul său a fost inclus în National Recording Registry, Arhiva de înregistrări a Congresului american.

Albumul cu care Hill a debutat solo este considerat de specialiști unul dintre cele mai bune materiale discografice rap/hip-hop din toate timpurile. Acesta a fost, de altfel, și primul disc hip-hop care a câștigat premiul Grammy la categoria “albumul anului”, în 1999.

Deși albumul artistei a fost inclus în multe topuri, aceasta a declarat că, la vremea respectivă, “a simțit că nu i se oferă suficient credit pentru munca sa”. “Mă criticau, dar mă și copiau”, a declarat artista, potrivit NME.

După succesul imens al albumului, toți se așteptau ca Hill să lanseze un al doilea material discografic, dar nu fost așa. Artista, care acum are 45 de ani, a explicat că nimeni de la casa de producție nu a sunat-o să întrebe “dacă o pot ajuta cu un al doilea album” și că ea, oricum, a fost fericită că și-a atins obiectivul cu primul.

CITEȘTE ȘI: Piesa “Old Town Road” (Remix) a lui Lil Nas X a doborât recordul de discuri de platină 

Lauryn Hill a ieșit din închisoare și a lansat piesa „Consumerism” (Audio) 

Foto: Profimedia Images