Luc Besson revine după scandalul sexual cu filmul „DogMan”. Caleb Landry Jones va avea rolul principal

De: Nicoleta Lepădatu / 12.01.2022, 17:06
Luc Besson revine după scandalul sexual cu filmul „DogMan”. Caleb Landry Jones va avea rolul principal

Caleb Landry Jones, premiat la Cannes pentru interpretarea din „Nitram”, va fi protagonistul filmului „DogMan” cu care revine  Luc Besson, implicat în ultimii ani într-un scandal sexual, conform publicației Variety.

Scenariul „DogMan” este scris de Luc Besson, care va fi și regizor, și producător.  Producţia va începe în luna mai şi filmările vor avea loc în Franţa şi SUA.

Filmul spune povestea unui copil, rănit de viaţă, care creşte pentru a-şi găsi salvarea în dragostea câinilor lui.

Producători sunt Virginie Besson-Silla, care a lucrat pentru cele mai recente cinci filme ale lui Besson, inclusiv „Lucy”, precum şi pentru „Revolver” al lui Guy Ritchie, şi Steve Rabineau, care s-a alăturat LBP în 2019, după trei decenii de carieră în agenţia WME.

Înainte de „Nitram”, regizat de Justin Kurzel, Landry Jones a jucat în „The Florida Project” al lui Sean Baker, în „Get Out” al lui Jordan Peele, şi „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” al lui Martin McDonagh.

„DogMan” va reprezenta primul film al lui Besson de la „Anna”, thriller de acţiune lansat în 2019, în care joacă Sasha Luss, Helen Mirren, Luke Evans şi Cillian Murphy.

De-a lungul carierei de trei decenii, el a produs şi regizat filme de acţiune ca „The Professional”, cu Natalie Portman şi Jean Reno, „La Femme Nikita”, cu Anne Parillaud, franciza „Taken”, cu Liam Neeson, „Lucy”, cu Scarlett Johansson, dar şi lungmetraje SF, precum „The Fifth Element”, cu Bruce Willis şi Milla Jovovich, şi „Valerian and The City of a Thousand Planets”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Acuzaţia de viol împotriva regizorului Luc Besson a fost respinsă după o anchetă care a durat mai bine de trei ani