Major Lazer și Anne-Marie vin în premieră în România, la Untold

De: Ana Obretin / 08.02.2022, 12:25
Major Lazer și Anne-Marie vin în premieră în România, la Untold

Organizatorii Untold au anunțat primii artiști care vor urca în acest an pe scena principală a festivalului, între 4 și 7 august. Unii dintre ei vin pentru prima oară în România sau la Untold.

David Guetta, Don Diablo, G-Eazy, Kygo, Major Lazer, Morten, Oliver Heldens, Paul Kalkbrenner Live și Tujamo vor susține concerte la cea de-a șaptea ediție a evenimentului organizat la Cluj-Napoca. Lor li se alătură Above & Beyond și artista britanică Anne-Marie, o premieră pentru țara noastră, spun organizatorii, într-un comunicat remis Apropo.

Unul dintre cei mai apreciați și așteptați artiști, Kygo, pregătește un show deosebit pentru Untold. DJ-ul și producătorul norvegian este cel care a pus bazele unui nou stil în muzica electronică, tropical house, la care a adăugat instrumentul său preferat, pianul. În 2014, a lansat primul single, „Firestone”, o colaborare cu artistul australian Conrad Sewell, iar la finalul lui 2015 a stabilit un record absolut: un milliard de accesări pe Spotify, pentru ca, un an mai târziu. să ajungă la 2 miliarde de stream-uri. În 2019, Kygo a ajuns în toate topurile lumii cu o versiune cover pentru o piesă celebră, „Higher Love”. Kygo și-a completat lista colaborărilor memorabile cu ,,What’s Love Got To Do With It” (Tina Turner), și remixul pentru legendara piesă ,,Hot Stuff”, lansată de regina muzicii disco, Donna
Summer, în 1979.

Major Lazer, primul show în România, la Untold 2022

Major Lazer (“soundsystem”) este un proiect de muzică electronică format din Diplo, Jillionaire și Walshy Fire. Bazele acestei colaborări unice au fost puse de DJ-ul şi producătorul american Diplo, iar ca stil, muzica trupei este o fuziune de genuri între reggae și dancehall, cu elemente din dance și electro house. Publicația americană Billboard a inclus proiectul Major Lazer în clasamentul celor mai buni 100 de artiști din spectrul dance. Single-ul ,,Lean On” a ajuns la un număr de 1 miliard 600 de milioane de stream-uri pe
Spotify, iar pe platforma YouTube, clip-ul oficial al piesei a trecut de 3 miliarde 160 de milioane de vizualizări.

Anne-Marie, una dintre cele mai bune voci feminine britanice, vine în premieră în România

Artista are în palmares patru nominalizări la Brit Awards, inclusiv la categoria Best British Female Solo Artist, iar din 2021 face parte din juriul „The Voice” Marea Britanie. Anne-Marie a avut colaborări de succes cu Clean Bandit – ,,Rockabye”, piesă care a trecut de un milliard o sută de milioane de ascultări pe Spotify, iar melodia ,,Friends”, la care a lucrat cu producătorul american Marshmello, e un alt success, pe YouTube având peste 927 de milioane de vizualizări.

Scena Galaxy, casa techno a festivalului Untold, are, la rândul ei, artiști în premieră: Ann Clue, Reinier Zonneveld (LIVE) și Richie Hawtin. Acestor nume grele din lumea techno li se alătură Jamie Jones B2B Loco Dice și faimosul Boris Brejcha, care și-a creat propriul gen muzical high-tech minimal. Alți artiști vor fi anunțati în curând.

Abonamentele pentru Untold sunt puse în vânzare pe untold.com, iar, până pe 11 februarie, au prețuri cuprinse între 340 de euro (plus taxe) și 139 de euro (+ taxe). Ulterior, prețul acestora va crește. Cei care dețin deja abonamente Anytime pot opta să participe la ediția din acest an.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Sziget din Ungaria revine în 2022, după două ediții anulate

Foto: Untold