Festivalul Sziget din Ungaria revine în 2022, după două ediții anulate

De: Ana Obretin / 24.11.2021, 11:05
Festivalul Sziget din Ungaria revine în 2022, după două ediții anulate

Festivalul Sziget din Ungaria, unul dintre cele mai mari evenimente muzicale din Europa, va reveni anul viitor, cu cea mai mare ediție a sa, au anunțat organizatorii.

Arctic Monkeys și Dua Lipa se numără printre headlinerii de anul viitor, au mai spus aceștia.

CITEȘTE ȘI: Trupa Arctic Monkeys vine la Summer Well, în vara lui 2022

Eros Ramazzotti a spus în Budapesta: „Bună seara, București!”

Organizatorii festivalului Sziget au fost nevoiți să anuleze evenimentul, care atrage în mod obișnuit câteva sute de mii de vizitatori pe o insulă de pe fluviul Dunărea, în Budapesta, anul acesta și în 2020 din cauza pandemiei.

„Ne pregătim pentru Sziget 2022 cu mare entuziasm, cu un program care merită o ‘mare revenire’ după o lungă pauză”, a declarat Tamas Kadar, șeful festivalului, într-un comunicat.

Programul din luna august a acestui festival, care durează o săptămână, include trupa americană Kings of Leon, Arctic Monkeys, Dua Lipa, Bastille și Lewis Capaldi din Marea Britanie și Stromae din Belgia.

Sziget, organizat de o companie în care grupul american Providence Equity Partners deține 70% din acțiuni, este o mare atracție turistică pentru Ungaria, unde industria generează mai mult de o zecime din PIB, potrivit Reuters

CITEȘTE ȘI: Top 10 momen te muzicale spectaculoase de la Jocurile Olimpice (Video)

Festivalul Untold 2022 va avea loc în perioada 4-7 august

Festivalul Neversea va avea loc anul viitor în perioada 7-10 iulie