Trupa Arctic Monkeys vine la Summer Well, în vara lui 2022

De: Ana Obretin / 23.11.2021, 11:48
Trupa Arctic Monkeys vine la Summer Well, în vara lui 2022

Arctic Monkeys, una dintre cele mai cunoscute trupe britanice, este prima surpriză anunțată pentru cea de-a 11-a ediție a festivalului Summer Well de la Buftea. Evenimentul capătă o nouă dimensiune, care va îmbina muzica, tehnologia, arta și multe altele pentru a crea un univers de experiențe noi.

Summer Well 2022 va avea loc în al doilea weekend din august, de pe 12 până pe 14 august, la Domeniul Știrbey din Buftea.

Organizatorii oferă câteva indicii despre viitoarea ediție de festival: multe scene, un line-up surprinzător, o scenă hip-hop mai mare și after party-uri cu nume mari ale muzicii electronice.

Arctic Monkeys vine pentru prima dată în România, în vara anului viitor. „Muzică și energia lor vor invada festivalul, iar show-ul lor va intra cu siguranță în istoria noastră”, spun organizatorii, într-un comunicat remis Apropo. Cu vânzări de peste 25 de milioane de albume și având peste 30 de milioane de fani, muzică trupei a fost ascultată pe platformele de streaming de peste 9 miliarde de ori. Doar single-ul lor celebru ”Do I Wanna Know” a fost ascultat de 1 miliard de ori.

Formată din Alex Turner, Jamie Cook, Nick O’Malley și Matt Helders, trupa a fost înființată în 2002 și a lansat 6 albume de studio și unul live (2018). Trupa a primit șapte premii Brit, un Ivor Novello și un Mercury Music, 20 de trofee NME, 5 Q și 3 nominalizări la Grammy.

„Facem în fiecare an eforturi să aducem în premieră artiști importanți pe scenele festivalului. Faptul că Arctic Monkeys vor cânta anul viitor la Summer Well reprezintă un eveniment muzical major al verii viitoare și răspunsul la cerințele venite de-a lungul anilor din partea publicului nostru. În orice sondaj pe care l-am făcut în ultimii ani, Arctic Monkeys au fost mereu artiștii de pe primul loc în topul preferințelor”, declară John Varbiu, unul dintre organizatorii Summer Well.

Pentru că siguranță participanților este o prioritate, vor fi luate toate măsurile necesare în contextul pandemiei. Festivalul va respecta toate deciziile autorităților din perioada respectivă. Premisa deținerii unui certificat verde pentru a putea participa trebuie să fie luată în calcul.

Abonamentele pot fi achiziționate de pe summerwell.ro, la prețul de 375 lei + taxe de booking, pentru o perioadă limitată.  Summer Well este un festival Orange.

CITEȘTE ȘI: Summer Well: The Limited Edition are 4 zile de festival anul acesta

Cele mai bune festivaluri de muzică din România în 2017: Summer Well, Electric Castle, Untold, Sunwaves

Foto: Summer Well