„Mândrie și Pasiune”, o poveste de iubire după romanele lui Jane Austen, la TVR 2, din 17 ianuarie

De: Nicoleta Lepădatu / 11.01.2022, 17:18
„Mândrie și Pasiune”, o poveste de iubire după romanele lui Jane Austen, la TVR 2, din 17 ianuarie

Din 17 ianuarie, de luni până vineri, de la ora 16:00, iubitorii romanelor lui Jane Austen vor putea urmări în premieră la TVR 2 serialul brazilian „Mândrie și Pasiune” („Orgulho e Paixao” – Brazilia, 2018), conform unui comunicat remis Apropo.

Datorită viziunii sale complex-realiste asupra vieții interioare a femeilor, a măiestriei descrierii şi a comentariilor ironice și burlești, Jane Austen se numără printre cele mai notabile scriitoare ale epocii sale şi a fost sursă de inspiraţie pentru numeroase filme şi seriale de succes.

Produs și difuzat de Rede Globo în 2018, „Mândrie și Pasiune” a fost creat de Marcos Bernstein, în regia lui Fred Mayrink, iar intriga reuneşte naraţiuni din romanele: „Sense and Sensibility” (1811), „Pride and Prejudice” (1813), „Emma” (1815), „Northanger Abbey” (1818) și „Lady Susan” (1871).

Coloana sonoră aparţine companiei de discuri Som Livre.

În această reinterpretare a romanelor clasice ale lui Jane Austen, acţiunea este plasată în anul 1910, în oraşul Valley of Café și spune povestea Elisabetei (Nathalia Dill), o femeie cu o viziune înaintea timpului său, cu visuri și ambiții complet diferite pentru o tânără din epoca respectivă. Ofélia (Vera Holtz) este o mamă care visează să își căsătorească cele cinci fiice cu burlaci eligibili. Jane (Pâmela Tomé), frumoasă și romantică, este fiica cea mare. Mariana (Chandelly Braz) este expansivă și își dorește să trăiască o mare aventură. Cecília (Anajú Dorigon) este o cititoare pasionată, care călătorește prin lumea imaginației, iar fiica cea mică, jucăușa Lídia (Bruna Griphao), face totul pentru a obține ceea ce își dorește. Dintre surori, Elisabeta (Nathalia Dill) este cea mai curajoasă și, susţinută de tatăl ei Felisberto (Tato Gabus Mendes), luptă să-și realizeze visurile. Ea își inspiră surorile să-și urmeze inima și să-și scrie singure soarta, chiar dacă trebuie să sfideze regulile și obiceiurile începutului de secol XX. Elisabeta nu vede căsătoria ca pe o prioritate, ceea ce este de neînțeles pentru mama ei și, de asemenea, pentru Ema (Agatha Moreira), cea mai bună prietenă a Elisabetei. Soarta devine însă incertă când sosește bogatul aristocrat Darcy (Thiago Lacerda), care îi atrage atenția Elisabetei, declanșând o pasiune care îi zdruncină convingerile și pune la îndoială prejudecățile.

Foto: TVR 2

CITEȘTE ȘI: Serialul „Grey’s Anatomy” a fost reînnoit pentru sezonul al 19-lea

Serialul „Emily in Paris”, cu Lily Collins în rol principal, va avea două noi sezoane