Serialul „Grey’s Anatomy” a fost reînnoit pentru sezonul al 19-lea

De: Ana Obretin / 11.01.2022, 09:25
Serialul

„Grey’s Anatomy”, cel mai longeviv serial cu tematică medicală difuzat în primetime în SUA, a fost reînnoit de ABC pentru cel de-al 19-lea sezon. Starul Ellen Pompeo urmează să revină în rolul Meredith Grey, fiind și producător executiv al sezonului.

Odată cu revenirea lui Pompeo, ABC a anunțat că producătorul executiv Krista Vernoff – showrunner din sezonul al 14-lea, după ce s-a retras creatoarea serialului, Shonda Rhimes – va continua să supervizeze show-ul. Membrii distribuției inițiale Chandra Wilson și James Pickens Jr. vor reveni și ei în sezonul al 19-lea, potrivit Variety.

„Grey’s Anatomy”, lansat în 2005, rămâne cel mai bine cotat serial al postului ABC. Spin off-ul său „Station 19”, pe care îl supervizează și Vernoff, are frecvent povești comune cu „Grey’s Anatomy” și este de așteptat să fie reînnoit mai târziu în acest an.

CITEȘTE ȘI: Patrick Dempsey, acuzat din nou de crearea unei atmosfere toxice pe platourile „Grey’s Anatomy”

Ellen Pompeo ar vrea să renunțe la actorie după încheierea serialului „Grey’s Anatomy”

Sezonul 18 „Grey’s Anatomy”, situat într-o realitate postpandemică

În timp ce cel de-al 17-lea sezon „Grey’s Anatomy” a fost dedicat lucrătorilor din prima linie a luptei contra pandemiei și a abordat cu seriozitate criza sanitară, personajul Meredith fiind aproape să moară, sezonul 18 a fost plasat într-o lume fictivă postpandemie. În premiera sezonului 18, din septembrie anul trecut, Scott Speedman și-a făcut debutul ca personaj regulat, în rolul lui Nick Marsh, specialistul în transplant din Minneapolis care a cunoscut-o pe Meredith în cel de-al 14-lea sezon al show-ului. Deoarece Meredith face acum naveta la Minneapolis, în timp ce încearcă să găsească un tratament pentru boala Parkinson, aceasta și Nick au o relație.

Foștii membri ai distribuției Kate Walsh, Abigail Spencer și Kate Burton și-au făcut apariția în acest sezon, iar noi personaje, precum Kai Bartley (E.R. Fightmaster) – primul medic non-binar al serialului – și Michelle Lin (Lynn Chen) au fost adăugate.

Rhimes, într-un interviu pentru Variety acordat în noiembrie 2021, a spus că, deși își dorește ca serialul să fie privit ca o producție ce a inspirat atât de multe femei să devină medici, acesta este revoluționar și privind incluziunea. „Moștenirea ar putea fi pur și simplu faptul că am făcut posibil ca mai mulți oameni de culoare să aibă locuri de muncă în fața camerei, la televizor, ceea ce mă face să mă simt jenată pentru televiziune”, a spus aceasta. 

Serialul a primit numeroase premii de-a lungul anilor, printre care patru Primetime Emmy, 3 Screen Actors Guils Awards și 2 Globuri de Aur.

CITEȘTE ȘI: Un veteran al serialului „Grey’s Anatomy” părăsește show-ul după 12 sezoane

Un veteran al serialului „Grey’s Anatomy” părăsește show-ul după 12 sezoane

Foto: Profimedia Images