Mariah Carey este acuzată de încălcarea drepturilor de autor pentru „All I Want For Christmas is You”

De: Nicoleta Lepădatu / 04.06.2022, 18:34
Mariah Carey este acuzată de încălcarea drepturilor de autor pentru „All I Want For Christmas is You”

Mariah Carey a fost dată în judecată pentru suma de 20 de milioane de dolari fiind acuzată de o presupusă încălcare a drepturilor de autor pentru una dintre piesele ei cele mai de succes „All I Want For Christmas is You”, conform BBC.

Numele cântăreţei şi cel al colaboratorului ei Walter Afansieff apar în procesul intentat de compozitorul Andy Stone.

Melodia a fost lansată de Mariah Carey în 1994, pe albumul „Merry Christmas”, şi a ajuns una dintre cele mai populare melodii de sărbători

În dosarul depuse la un tribunal din Louisiana, Andy Stone susţine că a colaborat la compunerea piesei în 1989 şi nu şi-a dat niciodată acordul ca acesta să fie folosit. Documentele conțin acuzația conform căreia Mariah Carey şi colaboratorii săi „s-au implicat în mod conştient, voit şi intenţionat într-o campanie de încălcare a drepturilor de autor” care i s-ar fi cuvenit lui Stone pentru acest cântec.

Stone solicită despăgubiri de 20 de milioane de dolari.

„Merry Christmas” a fost lansat de Columbia Records la data de 1 noiembrie 1994 şi a devenit cel mai bine vândut album de Crăciun din Statele Unite din toate timpurile. Până în prezent au fost vândute peste 15 milioane de exemplare în întreaga lume.
Foto: Profimedia Images