Mariah Carey scrie istorie în topuri cu „All I Want for Christmas Is You”

De: Ana Obretin / 22.12.2021, 14:33
Mariah Carey scrie istorie în topuri cu

Cunoscuta piesă „All I Want for Christmas Is You” a lui Mariah Carey a stabilit un nou record în topul Billboard Hot 100. Este prima piesă din istoria clasamentului care s-a poziționat pe primul loc în trei runde distincte.

CITEȘTE ȘI: Mariah Carey: Suma uriașă câștigată anual cu „All I Want For Christmas Is You”

Adele: „30” este primul album cu peste 1 milion de unități vândute în SUA în ultimul an

Lansat în 1994, hitul a devenit popular pe parcursul anilor, dar a ajuns în Topul 10 al Billboard Hot 100 abia în decembrie 2017. Doi ani mai târziu s-a poziționat pe primul loc, timp de trei săptămâni. A repetat performanța în decembrie 2020, pentru două săptămâni, iar apoi anul acesta a adăugat o altă săptămână. „All I Want for Christmas Is You” este astfel prima melodie din istoria de 63 de ani a Billboard Hot 100 care a condus clasamentul în trei perioade diferite, potrivit Variety.

Cel mai recent top este, în mod deloc surprinzător, încărcat cu cântece de sărbători, inclusiv șase în top 10: „Rockin ‘Around the Christmas Tree” (Brenda Lee) este pe locul 2, „Jingle Bell Rock” al lui Bobby Helms, pe locul 4, Burl „A Holly Jolly Christmas” al lui Ives ocupă locul 5, „The Most Wonderful Time of the Year” al lui Andy Williams, pe 7, și „Last Christmas” al lui Wham!, pe 9.

Hot 100 îmbină toate tipurile de difuzare din SUA – streaming audio și video, difuzare radio și date despre vânzări.

Între timp, în topul Billboard 200 Albums, „30” al lui Adele este pe locul 1 pentru a patra săptămână consecutiv, cu 183.000 de unități vândute, în timp ce al doilea album postum al lui Juice WRLD, „Fighting Demons”, a debutat pe locul 2, cu 119.000. Topul este completat de cel de-al doilea album reînregistrat al lui Taylor Swift, „Red (Taylor’s Version)”, „Christmas” al lui Michael Bublé și „Sour” al Oliviei Rodrigo. Topul Billboard 200 clasifică cele mai populare albume ale săptămânii în SUA pe baza consumului fizic și virtual.

CITEȘTE ȘI: Mariah Carey, dată în judecată și de fratele ei, pentru provocarea de suferință emoțională

Mariah Carey, dată în judecată de propria soră, pentru 1,25 de milioane de dolari

Foto: Profimedia Images