Mariah Carey: Suma uriașă câștigată anual cu „All I Want For Christmas Is You”

De: Ana Obretin / 03.12.2021, 10:17
Mariah Carey: Suma uriașă câștigată anual cu

An de an, piesa lui Mariah Carey „All I Want For Christmas Is You” înregistrează un succes uriaș în perioada sărbătorilor de iarnă. Iar încasările generate sunt pe măsură.

În decembrie, piesa „All I Want For Christmas Is You” înregistrează o creștere imediată a audițiilor în streaming pe toate platformele, răsună la radio și în toate supermarketurile și centrele comerciale. Melodia este un hit de 27 de ani și nu i-a luat decât un sfert de oră lui Mariah Carey pentru a o scrie și a o produce.

CITEȘTE ȘI: O piesă de Crăciun celebră a stabilit un nou record de accesare online

“Last Christmas”, hitul duoului Wham!, ajunge pe primul loc la 36 de ani de la lansare

În mod uimitor, a ajuns în topul Billboard Hot 100 pentru prima dată în 2019. În anul următor, după 69 de săptămâni în Top 40 din Marea Britanie, a reușit să ajungă și pe primul loc.

Este cel mai mare succes internațional al lui Carey, cu vânzări globale de peste 16 milioane de unități, ceea ce plasează piesa pe locul 12 în topul celor mai bine vândute single din toate timpurile. Este, de asemenea, cel mai bine vândut single de Crăciun al unei cântărețe.

Cifrele exacte privind veniturile generate de cântec nu sunt cunoscute, pentru că Mariah Carey nu le-a făcut publice. Însă, potrivit Celebrity Net Worth, melodia generează pentru Carey câștiguri din drepturi de autor cuprinse între 600.000 de dolari și 1 milion de dolari în fiecare an. Un raport din 2018 furnizat de Business Insider a estimat că artista a câștigat peste 60 de milioane de dolari numai cu această piesă.

„Am crescut fără să am un Crăciun grozav, am crescut dorindu-mi acel lucru pe care îl vezi la televizor – totul este vesel, ninge și este frumos, dar aveam o familie disfuncțională și o mulțime de probleme”, a declarat Carey într-un interviu.  „După ce am scris ‘All I Want For Christmas Is You’, foarte devreme în cariera mea, am început în fiecare an să pot crea ceea ce îmi doream să fac de sărbători… Trebuie să fiu recunoscătoare pentru asta”, a mai spus ea.

CITEȘTE ȘI: Mariah Carey, dată în judecată și de fratele ei, pentru provocarea de suferință emoțională

Mariah Carey, fără secrete! Îşi invită fanii în culisele vieţii ei personale

Mariah Carey are stea pe Walk of Fame

Foto: Profimedia Images