Marilyn Bergman, recompensată cu Oscar, Emmy și Grammy, a murit

De: Ana Obretin / 09.01.2022, 09:46
Marilyn Bergman, recompensată cu Oscar, Emmy și Grammy, a murit

Marilyn Bergman, care a scris împreună cu soțul ei, Alan Bergman, numeroase cântece ce au fost premiate cu Oscar, Emmy și Grammy și au apărut pe coloanele sonore ale unor filme devenite clasice, a murit.

Printre piesele devenite clasice ale artistei care a murit la 93 de ani se numără „The Windmills of Your Mind”, „Nice ‘n’ Easy”, „You Don’t Bring Me Flowers” ​​​​și „The Way Were”. Bergman a murit în liniște sâmbătă dimineața devreme, în locuința sa din Los Angeles, din cauza unei insuficiențe respiratorii ce nu a avut legătură cu COVID-19, potrivit The Hollywood Reporter.

Ea și Alan Bergman, în vârstă de 96 de ani, au câștigat premii Oscar pentru piesele „The Way We Were”, din filmul omonim cu Barbra Streisand din 1973, și „Windmills of Your Mind”, din „The Thomas Crown Affair” (1968). ). Au mai primit un Oscar pentru coloana sonoră a filmului „Yentl” al lui Streisand (1983).

Echipă prolifică de textieri, cei doi au mai scris versurile pentru trei dintre cele cinci piese nominalizate la Oscar în 1983 – „How Do You Keep the Music Playing?” (din „Best Friends”), „If Were in Love” (din „Yes, Giorgio”) și „It Might Be You” (din „Tootsie”). În total, cuplul Bergman a primit 16 nominalizări la Oscar.

Au făcut echipă cu o serie de compozitori legendari, ca Michel Legrand (“Windmills of Your Mind”), Neil Diamond (“You Don’t Bring Me Flowers”), Quincy Jones („The World Goes On), Sergio Mendes (“Look Around”) și Marvin Hamlisch („The Way We Were”), printre alții. Colaborările lor cu Hamlisch au fost deosebit de apreciate. Pe lângă un Oscar și un Grammy pentru „The Way We Were”, aceștia au câștigat o nominalizare la Oscar cu Hamlisch pentru „The Last Time I Felt Like This” din „Same Time Next Year”. Cuplul Bergman a câștigat, de asemenea, trei premii Emmy, două cu Hamlisch, pentru „Barbra: The Concert” și „AFI’s 100 Years… 100 Movies” și unul pentru „Sybil”, primit împreună cu compozitorul Leonard Rosenman.

Au fost incluși în Songwriters Hall of Fame în 1980. În 1985, Marilyn a devenit prima femeie aleasă în consiliul de administrație al  American Society of Composers, Authors, and Publishers și a fost președinte al organizației timp de 15 ani, până în 2009.

CITEȘTE ȘI: Fiul de 17 ani al lui Sinead O’Connor s-a sinucis

Legendarul actor Sidney Poitier a murit, la 94 de ani

Foto: Profimedia Images