Membri ai trupelor Nirvana, Soundgarden și Pearl Jam au lansat un album ca supergrup

De: Ana Obretin / 13.04.2022, 12:36
Membri ai trupelor Nirvana, Soundgarden și Pearl Jam au lansat un album ca supergrup

Membri ai trupelor Nirvana, Soundgarden și Pearl Jam au format un supergrup, numit 3rd Secret, și au lansat un album.

Fostul basist Nirvana Krist Novoselic, chitaristul Soundgarden Kim Thayil și Matt Cameron, toboșar al trupelor Pearl Jam și Soundgarden conduc formația. Li s-au alăturat solista Jillian Raye, colega lui Krist din trupa Giants In The Trees, și Jennifer Johnson. Chitaristul Jon „Bubba” Dupree – care a fost într-un alt supergrup metal numit Hater with sticksman Matt – este și el membru, potrivit contactmusic.com.

CITEȘTE ȘI: De la Kurt Cobain la Taylor Hawkins: 10 staruri rock care au murit prematur

Cei mai buni muzicieni din Seattle au lansat un album surpriză, cu 11 piese, care poartă numele supergrupului, înființat la inițiativa lui Novoselic. Materialul discografic este disponibil doar în streaming, pe Spotify, Amazon Music și YouTube.

Anul trecut, Dave Grohl, liderul trupei Foo Fighters, a declarat că el și foștii colegi din Nirvana au înregistrat piese noi și frumoase, dar nu se gândesc să le lanseze vreodată. Într-un interviu acordat realizatorului de radio Howard Stern, de la Sirius XM, Dave Grohl a povestit cum el și basistul Krist Novoselic, împreună cu Pat Smear, încă se mai întâlnesc pentru sesiuni de înregistrări muzicale și, ocazional, acestea se încheie cu crearea de melodii noi.

Cei trei prieteni s-au reunit pe scenă în câteva ocazii, de când liderul trupei, Kurt Cobain, s-a sinucis, în 1994. Eu au cântat împreună la ceremonia de includere în Rock And Roll Hall Of Fame, din aprilie 2014.

CITEȘTE ȘI: Chitara albastră folosită de Kurt Cobain în clipul „Smells Like Teen Spirit”, scoasă la licitație

Foto: Profimedia Images