„Minions: The Rise of Gru”, pe primul loc în box office-ul nord-american, în weekendul premierei

De: Ana Obretin / 04.07.2022, 09:18

Lungmetrajul animat „Minionii 2/ Minions: The Rise of Gru” s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, în weekendul premierei, cu încasări de 108,5 milioane de dolari.

Filmul regizat de Kyle Balda, Brad Ableson și Jonathan del Val are acțiunea plasată imediat după evenimentele din primul lungmetraj din franciză, în anii 1970. Gru, un admirator al unui grup de super-răi cunoscut sub numele de Vicious 6, pune la cale un plan pentru a deveni suficient de rău pentru a li se alătura. Când Vicious 6 îl concediază pe liderul grupului, legendarul luptător Wild Knuckles.

CITEȘTE ȘI: Peter Jackson, regizorul „The Lord Of The Rings”, dezvăluie filmele sale preferate; alegerile sunt uimitoare

Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone

Gru este intervievat pentru a deveni cel mai nou membru al lui. Lucrurile se înrăutățesc doar după ce Gru le fură o piatră prețioasă cu ajutorul lui Kevin, Stuart, Bob, Otto și al celorlalți minioni și devine brusc inamicul de moarte al vârfului răului, potrivit Cinemagia.

Vezi trailerul mai jos:

Poziția a doua în box office-ul nord-american este ocupată de lungmetrajul de acțiune „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise în rolul principal, cu încasări de 25,5 milioane de dolari. Filmul a depășit, săptămâna trecută, suma de un miliard de dolari încasări la nivel global.

După mai mult de 30 de ani în armată ca unul din cei mai buni aviatori, Pete Mitchell se întoarce acolo unde a început, dar cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile sale extraordinare de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang, așa cum ar fi meritat.

Pe locul al treilea în box office-ul nord-american de weekend se află liderul săptămânii trecute, „Elvis”, de Baz Luhrmann. Pelicula, care a fost primită cu ovații la premiera mondiala de la Cannes, a avut încasări de 19 milioane de dolari în weekend.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord este completat de: „Jurassic World: Dominația/ Jurassic World: Dominion”, cu 15,65 de milioane de dolari, „Telefonul negru/ The Black Phone”, un horror cu Ethan Hawke în rolul principal (12,3 milioane de dolari),  „Lightyear” (6,57 de milioane de dolari), „Mr. Malcolm’s List” (851.853 de dolari), „Everything Everywhere All at Once” (551.974 de dolari), „Doctor Strange în Multiversul Nebuniei/ Doctor Strange in the Multiverse of Madness” (390.000 de dolari)  și de „Jug Jugg Jeeyo” (308.000 de dolari).

CITEȘTE ȘI: 10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

Foto: Profimedia Images