Peter Jackson, regizorul „The Lord Of The Rings”, dezvăluie filmele sale preferate; alegerile sunt uimitoare

De: Ana Obretin / 02.07.2022, 10:21
Peter Jackson, regizorul

Regizorul neozeelandez Peter Jackson, celebru pentru trilogia „Stăpânul inelelor/ The Lord Of The Rings”, are gusturi surprinzătoare în materie de cinema.

Peter Jackson este omul din spatele trilogiei „Hobbitul”, cunoscut și pentru filme ca „Braindead” (1992), „Meet The Feebles” (1989), „King Kong” (2005), o aventură a lui Tintin născocită cu Steven Spielberg, dar și recenta miniserie documentară „Get Back„, despre trupa The Beatles.

CITEȘTE ȘI: Forbes: Top cel mai bine plătite personalități din showbiz în 2021; Peter Jackson ocupă primul loc

Trailerul „Lord of the Rings: The Rings of Power”, cel mai scump serial din istorie, a fost lansat

Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone

Un mare nume în cinema, Peter Jackson are, în mod logic, preferințele sale în materie de filme, care i-au inspirat munca într-un mod semnificativ. Într-un interviu acordat platformei Rotten Tomatoes, neozeelandezul a dezvăluit un top 5 al filmelor sale preferate.

Peter Jackson, de la „Jaws” la un clasic din 1926, de Buster Keaton

Astfel, pe locul al cincilea se află „Fălci/ Jaws” (1975), de Steve Spielberg, pe care îl consideră „apogeul suspansului cinematografic”.

Peter Jackson citează apoi „Băieți buni/ Goodfellas” (1990) de Martin Scorsese. „Este un film la care mă uit mereu când simt că mi se blochează imaginația, când sunt prins și nu mai pot merge înainte”, spune cineastul. „Mă uit la ‘Goodfellas’ și, dintr-odată, mă simt eliberat complet. Îmi amintește de ce înseamnă să faci un film grozav”, a explicat acesta.

Pe poziția a treia se află „Le Mécano de la Générale” (1926), clasicul lui Buster Keaton, „unul dintre cei mai mari regizori din istorie, aici la apogeul puterii sale”.

Locul al doilea este dedicat lui George A. Romero și filmului său „Zombie”. „Un film incredibil la acea vreme, care mi-a modelat cu adevărat simțul umorului și stilul meu de cinema”, a explicat Peter Jackson.

Nu în ultimul rând, Peter Jackson a dezvăluit care este filmul său preferat din toate timpurile: „King Kong” din 1933. „Originalul ‘King Kong’, pe care l-am văzut când aveam 8 ani, este filmul care m-a interesat din punctul de vedere al regiei”, a spus Peter Jackson.

 

CITEȘTE ȘI: Totul despre „Star Wars”: Top filme din celebra franciză (Video)

Foto: Profimedia Images