Forbes: Top cel mai bine plătite personalități din showbiz în 2021; Peter Jackson ocupă primul loc

De: Ana Obretin / 11.02.2022, 13:19
Forbes: Top cel mai bine plătite personalități din showbiz în 2021; Peter Jackson ocupă primul loc

Regizorul trilogiei „Stăpânul inelelor/ The Lord of the Rings”, Peter Jackson, ocupă primul loc în Top cel mai bine plătite personalități din showbiz în 2021, potrivit Forbes.

Jackson a câștigat 580 de milioane de dolari anul trecut, în principal prin vânzarea unei părți din compania sa de efecte speciale Weta Digital către Unity Software, pentru 1,6 miliarde de dolari. Forbes estimează că Jackson a câștigat personal aproximativ 600 de milioane de dolari în numerar și 375 de milioane de dolari în acțiuni, ceea ce înseamnă că este al treilea din istorie care a devenit miliardar din realizarea de filme, după Steven Spielberg și George Lucas.

CITEȘTE ȘI: Top 10 filme despre apocalipse

Top 10 cele mai piratate filme și seriale din 2021

Top 10 cel mai bine plătite personalități din showbiz include doar bărbați și doar trei femei sunt în top 20.

Muzicienii Bob Dylan, Paul Simon și Bruce Springsteen s-au clasat toți în top 10 din vânzarea cataloagelor lor muzicale

Bruce Springsteen ocupă locul al doilea, după și-a vândut catalogul către Sony Music, pentru aproximativ 500 de milioane de dolari. Creatorii „South Park”, Trey Parker și Matt Stone, au ajuns pe locul 6, cu 210 de milioane de dolari, după ce au semnat un contract pe șase ani, de 900 de milioane de dolari, cu Paramount+. pentru a realiza mai multe filme, potrivit The Guardian.

Muzicienii Kanye West, Jay-Z și actorul Dwayne „The Rock” Johnson au intrat și ei în top 10 – cu încasări din filme și muzică, dar și din oferte comerciale profitabile, în modă și băuturi alcoolice (pantofi sport, șampanie și, respectiv, tequila).

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai bune filme adaptate după jocuri video

Top 3: Interpretări extraordinare de roluri de băieți răi sau ticăloși în filme

Filme de dragoste: Top 10 cele mai frumoase pelicule (Video)

Reese Witherspoon a fost cel mai bine plătită femeie din showbiz anul trecut și ocupă locul 12 în topul general, după ce a câștigat 115 milioane de dolari prin compania ei de producție Hello Sunshine, care se concentrează pe povești realizate de femei. De asemenea, a câștigat 20 de milioane de dolari cu rolul din serialul „The Morning Show”, de la Apple TV.

Topul include multe personalități din televiziune, cu creatorul „Two and a Half Men” și „The Big Bang Theory” Chuck Lorre ocupând locul 13, cu 100 de milioane de dolari; creatorul „Law & Order” Dick Wolf, pe locul 15, cu 86 de milioane de dolari; cocreatorii „Friends”, Kevin Bright, Marta Kauffman și David Crane cu 82 de milioane de dolari, pe locul 17; producătoarea „Bridgerton” și creatoarea „Grey’s Anatomy” Shonda Rimes, urmând pe locul 18, cu 81 de milioane de dolari.

Printre trupele care au ajuns în top sunt Red Hot Chili Peppers, pe locul 11, după ce și-a vândut catalogul fondului de investiții muzicale Hipgnosis; Mötley Crüe, care s-a clasat pe locul 22, cu 72 de milioane de dolari, după ce și-a vândut nouă albume companiei BMG; și Beach Boys, cu 64 de milioane de dolari, după ce și-a vândut catalogul muzical lui Irving Azoff. 

CITEȘTE ȘI: Top 6 cele mai așteptate producții Netflix în 2022 (Video)

Foto: Profimedia Images