Top 10 cele mai bune filme adaptate după jocuri video

De: Ana Obretin / 01.02.2022, 12:00
Top 10 cele mai bune filme adaptate după jocuri video

Numeroase filme adaptate după jocuri video nu se bucură de popularitate în rândul jucătorilor respectivelor francize, care le consideră palide reconstrucții ale creațiilor originale.

Totuși, câteva dintre acestea au reușit să atingă un nivel surprinzător în ceea ce privește succesul de public și critică. Un exemplu în acest sens poate fi seria de scurtmetraje „Halo”, fiecare cu o poveste unică, ce a fost primită cu entuziasm de fani. Iar un serial adaptat după această franciză a primit, duminică, o dată de lansare, anunțată odată cu trailerul. Seria „Halo” va debuta pe Paramount+ pe 24 martie.

Vezi trailerul mai jos:

Anunțul despre serialul „Halo” îi va bucura cu siguranță pe fanii francizei. Care, între timp, pot vedea sau revedea alte filme adaptate după jocuri video, precum cele care alcătuiesc topul de mai jos.

Top 10 cele mai bune filme adaptate după jocuri video

CITEȘTE ȘI: Top 3: Interpretări extraordinare de roluri de băieți răi sau ticăloși în filme

Filme de dragoste: Top 10 cele mai frumoase pelicule (Video)

Top 6 cele mai așteptate producții Netflix în 2022 (Video)

„Pokémon Detectiv Pikachu”

Unele dintre cele mai populare filme adaptate după jocuri video sunt cele din franciza „Pokemon”, care au avut încasări uriașe, în pofida recenziilor aproape total negative. Filmul live action „Pokémon Detectiv Pikachu” (2019), regizat de Rob Letterman, cu Ryan Reynolds, s-a dovedit și el un succes. Pelicula are o poveste foarte simplă: într-o lume în care cei din jur colecționează Pokémoni pentru a-i pune să lupte unii cu alții, un adolescent dă peste un Pikachu inteligent și vorbitor care își dorește să devină detectiv. Cu 433 de milioane de dolari, acesta este al doilea cel mai de succes film adaptat după un joc video după „Warcraft”.

„Resident Evil” 

Filmele din seria „Resident Evil”, cu Milla Jovovich în rolul principal, sunt controversate, fiind vag legate de jocurile video de groază omonime și semănând mai mult cu superproducțiile hollywoodiene tradiționale de acțiune.

CITEȘTE ȘI: Cum a devenit, din întâmplare, o actriță aspirantă personajul Lady Dimitrescu din „Resident Evil”

Însă seria, care a debutat în 2002, a reușit să atragă mulți fani pasionați de monștri și personaje celebre din franciza „Resident Evil”. Șase filme și un remake, lansat anul trecut, numără seria. În pofida recenziilor mai mult negative din partea criticilor, filmele au generat încasări de peste 1,2 miliarde de dolari.

„Final Fantasy”

De-a lungul anilor, au fost lansate mai multe filme „Final Fantasy”, majoritatea animații. Unele dintre ele s-au bazat pe jocurile în sine, cum ar fi „Final Fantasy VII: Advent of Children” și „Final Fantasy XV: Kingsglaive”. Alte filme, cu scenarii originale, precum „Final Fantasy: The Spirits Within”, au propriul grup de fani. Franciza include unele dintre cele mai bune lungmetraje de animație adaptate după jocuri video, potrivit criticilor de film.

„Batman Arkham”

Batman: Assault on Arkham/ Batman Atac la Arkham” a fost lansat în 2014 și, deși nu este conectat la universul cinematic DC care s-a încheiat cu „Justice League Dark: Apokolips War”, a înregistrat un mare succes la public. Acțiunea are loc la scurt timp după cea din „Batman: Arkham Origins”, dar cu câțiva ani înainte de „Batman: Arkham Asylum”, concentrându-se în primul rând pe noua populară „Suicide Squad” care intră în binecunoscutul azil. 

„Halo”

„Halo: Legends” este o serie de scurtmetraje care a fost foarte apreciată de fani. Îl înfățișează pe Master Chief ca pe un adevărat soldat eroic dintr-o perspectivă pe care jucătorii nu o experimentează frecvent din exterior. Scurtmetrajele sunt considerate una dintre cele mai creative interpretări ale unui joc tip shooter la persoana întâi.  

„Silent Hill”

Filmul „Silent Hill” din 2006 nu a fost apreciat de critici, dar a reușit totuși să înregistreze încasări mari – 100 de milioane de dolari – datorită unei distribuții destul de puternice, din care a făcut parte și Sean Bean, și unei admirații clare pentru acest joc. Filmul a avut o continuare lansată în 2012, „Silent Hill: Revelation”. 

“Tomb Raider”

Filmele originale, din 2001 și 2003, cu Angelina Jolie în rol principal, sunt destul de asemănătoare cu lungmetrajele “Resident Evil” menționate mai devreme, bazându-se foarte mult pe scene de acțiune. În 2018, franciza a fost relansată, cu Alicia Vikander în rol principal. Cel mai recent film „Tomb Raider” s-a descurcat destul de bine în comparație cu majoritatea celorlalte lungmetraje inspirate de jocul video și chiar a fost nominalizat la diferite premii Teen Choice, alături de pelicule de acțiune precum “Avengers: Infinity War”. 

“Persona 3”

“Persona 3” a stat la baza unei serii animate japoneze foarte bine realizate, care acoperă povestea jocului creat de compania Atlus. Seria are patru părți și a fost lansată între anii 2013 – 2016. Povestea îi urmărește pe un adolescent japonez și pe prietenii acestuia, inclusiv un robot și un câine, care se luptă să salveze lumea într-o misterioasă a 25-a oră a zilei numită ora întunecată. Jocul video este influențat puternic de psihologia jungiana.  

“Mortal Kombat”

“Mortal Kombat” se numără în prezent printre filmele adaptate după jocuri video cu cele mai mari încasări, deși au primit recenzii majoritar negative, începând cu cele din 1995 și 1997. De altfel, primul a fost filmul inspirat de un joc video cu cele mai mari încasări – 122 de milioane de dolari – până la apariția “Pokemon: The First Movie”, în 1998, care a vândut bilete de 166,6 milioane de dolari. Bazate pe jocul video cu același titlu, filmele sunt centrate pe un turneu antic cu cei mai buni luptători de pe diferite tărâmuri. Cel care învinge în zece bătăii poate invada tărâmul învinsului. Cel mai recent film din serie, lansat anul trecut, a ajuns să aibă un succes surprinzător, fiind unul de acțiune puternic, care, potrivit criticilor, se ridică la nivelul jocului original. 

“Sonic The Hedgehog”

Lansat în 2020, filmul live action “Sonic The Hedgehog” a avut un succes neașteptat de critică și public, generând încasări de 319 milioane de dolari. A fost atât de bun, încât fanii așteaptă cu nerăbdare continuarea acestuia, programată pentru primăvara acestui an. Starurile din primul lungmetraj, Jim Carrey (Dr. Robotnik), şi Ben Schwartz (vocea lui Sonic), vor reveni în distribuţie, alături de Idris Elba, James Marsden şi Tika Sumpter (Tom şi Maddie Wachowski). 

CITEȘTE ȘI: Premiile Oscar: Unii dintre cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit râvnitul trofeu

Premiile Oscar: Cinci titluri controversate care au primit trofeul pentru cel mai bun film

Foto: Profimedia Images