Top 3: Interpretări extraordinare de roluri de băieți răi sau ticăloși în filme

De: Adrian Popa / 31.01.2022, 17:13
Top 3: Interpretări extraordinare de roluri de băieți răi sau ticăloși în filme

Fără băieții răi, care să scoată în evidență umanitatea personajelor pozitive și să aducă în prim plan dileme morale, foarte multe filme ar fi pur și simplu plictisitoare. Ne vin în minte performanțe precum cea a lui Anthony Hopkins în „The Silence of the Lambs” sau a lui Ralph Fiennes ca Amon Goeth în „Schindler’s List”. Ei nu intră, însă, în top trei cele mai bune interpretări de roluri de băieți răi sau ticăloși din filme, reieșit dintr-un sondaj realizat în comunitatea r/movies de pe Reddit.

Postarea a generat mii de comentarii, iar cele mai votate trei propuneri sunt greu de contestat, deoarece actorii respectivi au făcut roluri senzaționale în filmele respective.

Iată top trei interpretări „perfecte” de roluri negative în filme, potrivit Reddit:

3. Javier Bardem ca Anton Chigurh din „No Country for Old Men” – 3.500 de voturi (la momentul redactării articolului)

Pentru acest rol, Bardem a câștigat un Oscar. Chigurh este un ucigaș care nu are conștință, regrete sau compasiune. Scena din benzinărie, redată mai jos, e pur și simplu tulburătoare.

2. Robert Patrick ca T-1000 în „Terminator 2: Judgment Day” – 4.100 de voturi

Robotul ucigaș venit din viitor, construit din metal lichid și care refuza să „moară” la final, a băgat spaima în mulți dintre cei care au văzut filmul. Patrick a făcut un rol extraordinar, care i-a impulsionat cariera.

1. Christoph Waltz în rolul Hans Landa din „Inglorious Basterds” – 6.700 de voturi

La fel ca și Bardem, Waltz a primit un Oscar, la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru acest rol. Regizorul Quentin Tarantino a fost la un pas să amâne filmul deoarece nu găsea actorul potrivit pentru rolul Hans Landa. În cele din urmă norocul i-a surâs, iar iubitorii filmului au parte de o interpretare de excepție.

CITEȘTE ȘI:

Cum și-au imaginat viitorul: Cinci filme în care acțiunea se petrece în anul 2022

Cinci regizori de succes care au impresionat și în fața camerei