Cum a devenit, din întâmplare, o actriță aspirantă personajul Lady Dimitrescu din „Resident Evil”

De: Ana Obretin / 02.06.2021, 14:48
Cum a devenit, din întâmplare, o actriță aspirantă personajul Lady Dimitrescu din

În urmă cu o lună, odată cu lansarea „Resident Evil Village”, fanii francizei horror japoneze au aflat cine și-a împrumutat vocea unui personaj devenit deja celebru în mediul online, Lady Dimitrescu. Maggie Robertson era doar o actriță aspirantă înainte să obțină această oportunitate neașteptată, iar povestea ei este una atipică la Hollywood.

Robertson se afla la Los Angeles doar de șase luni, unde se mutase după ce a absolvit un masterat în actorie clasică la Londra, când a primit în mod neașteptat rolul vieții sale: Lady Dimitrescu din „Resident Evil Village”, „doamna vampir înaltă” de care fanii au fost extrem de interesați și atrași după ce personajul a fost dezvăluit, la începutul acestui an.

Maggie Robertson: Cred că povestea mea este destul de neobișnuită

Robertson nu este gamer și nu căuta să obțină un rol într-un joc video. În urmă cu doi ani, ea studia ofertele de roluri de pe un site specializat. Aceste site-uri furnizează cel mai adesea descrieri ale rolurilor și trăsăturilor căutate – de exemplu, o persoană foarte înaltă -, nu și ale producțiilor pentru care se face casting. Maggie spune că a fost atrasă de descrierea rolului și, spre surprinderea ei, a fost chemată la o audiție, după ce s-a înscris.

„Mi s-a părut că este o audiție pentru teatru”, a spus Robertson. „Mi-am spus: ‘Oh, grozav, mă simt ca acasă. Știu ce fac’. A fost foarte distractiv”, a povestit aceasta. Au urmat mai multe audiții și teste tratate de Robertson, potrivit acesteia, doar ca o oportunitate distractivă de a face carieră la Hollywood. Câteva luni mai târziu, ea a aflat că a primit rolul, fără să i se spună despre ce producție este vorba.

Robertson: La prima lectură a scenariului „Resident Evil”, se simțea o energie ciudată în aer

„Cred că am auzit chiar pe cineva spunând ceva de genul: ‘Doamne, nu-mi vine să cred că sunt în această franciză, acesta este un vis împlinit’”, a mai povestit aceasta, care, între timp, aflase că era vorba despre un proiect de joc video. Întoarsă acasă după prima lectură a scenariului, a început să caute pe Google pe baza informațiilor din textul primit și, în cele din urmă, și-a dat seama că a fost distribuită ca personaj central în următorul mare proiect  „Resident Evil”.

„După ce am aflat că este ‘Resident Evil’, a fost acel moment în care trebuie doar să te așezi pe scaun și să procesezi informațiile pentru o secundă, deoarece sunt masive. Nu sunt un gamer, dar chiar și eu am auzit de ‘Resident Evil'”, a spus Robertson.

De altfel, tot din întâmplare a ajuns și actriță, a mai povestit Maggie. Totul a început cu o audiție pentru un spectacol, în liceu, la care s-a prezentat doar pentru a încuraja o prietenă. În cele din urmă, ea a primit rolul, iar prietena sa, nu.

Până în urmă cu câteva săptămâni, când Capcom a lansat jocul, Robertson nu a avut voie să facă public faptul că a interpretat personajul Lady Dimitrescu din acest proiect, aflat în dezvoltare de mai mulți ani. Chiar și atunci când personajul ei a fost prezentat în trailer, actrița nu a avut voie să vorbească despre acest lucru. 

Atunci când personajul Lady Dimitrescu a fost dezvăluit și a provocat o surpriză în lumea gaming-ului, Robertson spune că nu și-a dat seama de acest lucru. Nicole Tompkins, care joacă rolul uneia dintre fiicele ei vrăjitoare, Daniela, i-a trimis un mesaj prin care îi spunea că personajul a stârnit furori în mediul online. Multe dintre reacții vizau latura hipersexualizată a personajului, însă Maggie Robertson spune că este mai încântată de faptul că Lady Dimitrescu este iubită de fani și a devenit chiar temă de cosplay și diverse forme de artă. În plus, admiratorii stau la coadă pentru a obține un autograf de la ea.

Deși a venit la Hollywood cu intenția de a juca în filme și producții TV, Maggie Robertson se reorientează acum spre proiecte de voiceover și digitale, totul datorită personajului Lady Dimitrescu. „Acest joc, această experiență de lucru cu Capcom, oportunitatea pe care mi-au dat-o mi-au schimbat viața”, a concluzionat actrița. 

„Resident Evil”, seria de jocuri video horror cel mai bine vândută

„Resident Evil” este o franciză horror de supraviețuire japoneză, care prezintă povești despre diverse arme biologice și incidente virale. Primul joc a fost creat de Shinji Mikami și Tokuro Fujiwara și lansat pentru PlayStation în 1996. Între timp, franciza s-a extins cu producții pe micul și marele ecran – filmele regizate de Paul W. S. Anderson o au pe Milla Jovovich în rolul principal -, cărți de benzi desenate, romane și alte produse derivate. „Resident Evil” este seria de jocuri video horror cel mai bine vândută, cu 110 milioane de unități la nivel mondial.

CITEȘTE ȘI: Femeile cu superputeri de pe micile ecrane

„Monster Hunter”, cu Milla Jovovich, de cinci săptămâni pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Jared Leto și Darren Aronofsky se reunesc pentru horrorul “Adrift”

Foto: Capcom Asia/ Facebook